VS heffen handelsbeperkingen Xiaomi op

Goed nieuws voor het Chinese Xiaomi. Onlangs werd de handel met de VS bemoeilijkt doordat ze op een zwarte lijst werden gezet door het ministerie van defensie onder de regering Trump. Deze week werden de handelsbeperkingen opgeheven.

Het ministerie van defensie plaatste Xiaomi in januari nog op de zwarte lijst. Het Chinese techbedrijf zou banden onderhouden met het Chinese leger. Amerikaanse investeerders konden hierdoor niet langer in het bedrijf investeren.

Xiaomi ontkende enige banden met het Chinese leger en startte een rechtszaak om zichzelf te verdedigen. De rechter was het met Xiaomi eens; er valt onvoldoende te bewijzen dat die banden tussen het bedrijf en het Chinese leger aanwezig zijn.

De handelsbeperkingen waren nog niet van kracht geworden, maar zijn nu, net op tijd, van tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram