Robert Gunsing
Robert Gunsing

Rij met Shoei zoals de gebroeders Marquez

‘Never change a winning team!’. Een uitspraak, die Shoei en de broers Marquez de komende jaren in ere zullen houden. De helmfabrikant en Spaanse MotoGP-coureurs hebben blijven voorlopig samenwerken. Al sinds 2010 rijdt Marc Marquez er mee rondt, met al wel acht wereldkampioenschappen!

Helmontwerp van Marc Marquez

Voel je jezelf altijd al een beetje Marquez als je op de motor zit? Dan kun je nu ook rijden met de helmontwerpen van Alex en Marc.  Aan de basis van de replica’s staat de Shoei X-Spirit III. Deze race-integraal helm gemaakt met een buitenschaal van fiberglas. Via de AIM+- technologie maken ze deze schaal. Dit  zorgt meerdere lagen van glas- en organische vezels voor een heel sterke en tegelijkertijd ook lichte constructie, die bij een impact de vrijkomende kinetische energie absorbeert. Wel is elk hoofd anders, daarom heeft Shoei haar eigen Personal Fitting System en daarmee wordt je helm aangepast zodat het perfect aansluit rondom je hoofd. De ondergetekende heeft het zelf ook in zijn eigen helm en het werkt toch wel echt heel fijn. De helm sluit goed aan rondom het hoofd waarbij je veel bewegingsvrijheid hebt.

 

Helmontwerp van Alex Marquez

 

De uitrusting van de X-Spirit III, die standaard wordt geleverd met een neus- en kinspoiler, Pinlock anticondensvizier en een zachte helmzak, onder meer een robuuste dubbel D-sluiting, een zeer effectief ventilatiesysteem en natuurlijk een Emergency Quick Release System (kortweg EQRS), waardoor de helm in geval van nood makkelijk en snel door omstanders kan worden afgezet.

Een meer dan uitstekende basis kortom voor een tweetal replica’s van ’s werelds snelste broers op twee wielen. Hoewel afkomstig uit dezelfde familie hebben beide integraals toch een ander aanzicht. Bij de Marquez 6 TC-1 neemt het rijnummer 93 van de oudste Marquez-telg een prominente plek in bij het overwegend rood/wit/zwarte design. De AM73 TC-2 Alex Marquez-replica daarentegen leunt qua kleur juist heel sterk op blauw, en ook hier zijn zowel rijnummer (73 red.).

De helmen liggen vanaf 15 April in de winkel, de prijs voor beide helmen bedraagt € 869,00. Dat is wel iets meer dan de standaard X-Spirit III. Maarja.. Dan rij je wel rond zoals de gebroeders Marquez!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.