Bij het eerste zonnetje lijkt half mannelijk Nederland op de motor te springen (de andere helft begint natuurlijk meteen de BBQ schoon te maken). Veiligheid op de motor is enorm belangrijk en zichtbaarheid is daar weer een belangrijk onderdeel in. Bij Cosmo Connected hebben ze nu een stoere motorhelmaccessoire ontwikkeld dat als remlicht op het achterhoofd functioneert.

Het connected achterlicht wordt achterop de helm gemonteerd, wat natuurlijk mogelijk is door gebruik te maken van LED’s. Die vragen weinig ruimte en energie. Toch zit er meer techniek in deze helm dan alleen een remlicht. De helm is namelijk ook in staat ongelukken met de rijder te detecteren en op basis hiervan hulpdiensten te alarmeren.

Om te voorkomen dat jouw helm niet meer in jouw tas past, of om de Cosmo Connected te laden, hebben de ontwerpers een montagesysteem op basis van magneten ontwikkeld. Dit systeem is vlak en plak je achterop de helm. De Cosmo Connected blijft hierdoor vanzelf zitten. Ook bij valpartijen is dit belangrijk. Doordat de helm niet meer rond zou zijn aan de achterkant, zou deze gemakkelijker achter obstakels kunnen blijven haken. Doordat de Cosmo Connected zich zonder veel weerstand van de helm laat slaan, komt de veiligheid in theorie niet in gevaar.

Beschikbaarheid

De Cosmo Connected staat nu op Kickstarter. Vanaf €71 haal je er één in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.