Huawei claimt Petal Translate, bouwt mogelijk aan vertaalservice

Huawei heeft Petal Translate als handelsmerk vast laten leggen. Met deze zet laat Huawei zien dat het aan een eigen alternatief voor Google Translate aan het bouwen is.

De strijd tussen Huawei en de VS is ook na het vertrek van Trump nog altijd zeer intens. Dit zien we goed terug in hoe de Chinees beweegt. Eerder sloot het al een enorme deal met TomTom zodat Huawei haar eigen maps applicatie kon aanbieden. Nu lijkt Huawei haar AI expertise mogelijk in te zetten voor het ontwikkelen van een eigen variant op Google Translate. Stukje bij stukje maakt Huawei het Amerikaanse Google overbodig voor haar gebruikers.

Ook interessant is dat Huawei er voor lijkt te kiezen om de nieuwe dienst niet Huawei Translate maar Petal Translate te noemen. Mogelijk probeert Huawei het merk Petal zo te positioneren dat het ook voor andere bedrijven interessant kan zijn. ZTE mag als smartphonebouwer bijvoorbeeld ook geen Google Mobile Services meer op haar smartphones zetten. Bovendien rommelt het ook tussen de VS en Xiaomi. Als diverse Chinese merken zich verzamelen achter het Petal merk, krijgt het verre oosten enorme slagkracht tegenover de VS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram