VTech Auto Ambulance
Arjan Olsder
Arjan Olsder

VTech wordt groener

VTech kennen we in Nederland vooral van de techtoys voor jonge  kinderen. Van kindertablet tot Toet Toet Auto’s. In het buitenland kennen we VTech ook van de communicatieproducten. Het bedrijf verbruikt enorme hoeveelheden plastics en papier. Daar gaat het merk nu in snijden.

Zo worden handleidingen herschreven om compacter te worden. Zo verwacht VTech het papierverbruik met 70% af te laten nemen. De blisterverpakkingen blijven wel, maar daar gaat VTech over op plantaardige plastics. Dit moet rond 2025 klaar zijn. Het bedrijf neemt tot 2030 (nog 9 jaar!) voor het ook de plastics op basis van fossiele grondstoffen uit haar productlijnen kan vervangen voor bio-based alternatieven.

Bovendien kan VTech haar producten nu volledig recyclen. Klaar met spelen? Stuur maar terug die handel. Dat is het beste voor het milieu.

VTech is niet de eerste fabrikant die verantwoordelijkheid neemt voor het milieu. Nederlandse merken ACT, Eminent en Ewent zijn al begonnen met het weren van plastics en andere onnodige grondstoffen uit nieuwe verpakkingen. LEGO is gestopt met het gebruik van zware metalen voor glimmende steentjes en gebruikt steeds meer bio-based plastics in haar blokjes. Dat nu ook VTech als groot speelgoedverkoper deze stap zet, is iets waar we als consumenten heel blij van mogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.