Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: BISSELL CrossWave Cordless Max; de snoerloze vloerreiniger die stofzuigt en dweilt

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • vormgeving
 • nat en droogreiniging
 • bedieningsgemak
 • accuduur
 • laadstation
 • compleet geleverd
 • reinigingsgemak

THE BAD

 • verwijderen seal reinigingsvloeistof

Begin 2019 reviewden wij de CrossWave met snoer. Een pracht product. Nu is er de opvolger; de snoerloze Max versie. Kunnen we nu ook de maximale score toedienen?

BISSELL is in de USA een groot merk en timmert een aantal jaren nu aan de weg in Europa. De producten die wij in onze handen hebben gehad zijn duidelijk van kwaliteit. De onwikkelingen gaan snel en alles moet snoerloos zijn. Nu is er dan de BISSELL CrossWave Cordless Max. Een ware alleskunner. Althans op papier. Dat moeten wij testen. De CrossWave Cordless Max kan vloeren stofzuigen, dweilen en drogen.

Uitpakken en zuigen

De CrossWave Cordless Max komt in een bescheiden doos. De steel is simpel op de onderkant te klikken en klaar is de stofzuiger voor gebruik. De accu bleek al een beetje opgeladen. Als stofzuiger is de CrossWave Cordless Max dus direct te gebruiken. Natuurlijk is het beter eerst het apparaat geheel op te laden. Daarvoor is er een laadstation. Dit is een combinatie van een lekbak met een voeding. De CrossWave Cordless Max is namelijk ideaal voor nat reinigen. Daardoor kan het apparaat na gebruik vochtig zijn en levert BISSELL een lekbak mee. Net zoals wij al ervaarden met de versie met snoer.

De magie van de CrossWave Cordless Max zit in de waterreservoirs. In een reservoir met water voeg je reinigingsmiddel toe. Op het reservoir staat een duidelijke markering voor de hoeveelheid water en dosering reinigingsmiddel. Het reservoir van de Cordless is iets groter dan de besnoerde voorganger en zo goed voor reinigen van 100m2. BISSELL levert een fles van het eigen merk mee. Het is belangrijk dat je reinigingsmiddel gebruikt dat niet gaat schuimen. Allesreiniger blijkt in de praktijk een prima, en goedkoper, alternatief (wordt overigens niet aangeraden door BISSELL). Wij vullen het reservoir met water en de BISSELL reiniger. Die fles is overigens behoorlijk verzegeld. BISSELL mag wel eens kijken hoe de meeste ketchup flessen tegenwoordig van een zegel voorzien zijn. Die gaan veel gemakkelijker open. Wij moesten een schaar pakken om het zegel van de fles te peuteren.

Gebruik

Het gebruik van deze stofzuiger is super eenvoudig. Je drukt op de aan/uit schakelaar en de stofzuiger gaat aan. De actieve borstel met motor begint te roteren en je maakt de bekende stofzuiger bewegingen. Wil je water op de roterende borstel toevoegen, dan knijp je in de hendel. Het kan niet gemakkelijker. Afhankelijk van de ondergrond kies je het icoon voor harde vloeren of tapijten. Op de stang staan deze iconen en in de hendel zit de schakelaar voor deze modi. Zolang je de hendel in de greep inknijpt, blijf je water toevoegen. Zo kan je de vloer bevochtigen en de zuiger doet de rest. In onze testkamer was net de schoonmaakhulp geweest en dachten wij weinig te kunnen zuigen. Niets bleek minder waar. Na een paar minuten stofzuigen en gebruikmakend van de dweilfunctie bleek het opgezogen water behoorlijk vies. Dat water komt via een filter in een apart reservoir. Met een handige beweging heb je het reservoir in je handen en kan je het legen. Het filter kan je los schoonmaken. Ongelooflijk hoe vuil het water was. De vloerbedekking en harde vloer waren gewoon gestofzuigd en oogden schoon. De BISSELL CrossWave Cordless Max maakt duidelijk hoeveel vuil er blijkbaar met nat reinigen extra op te zuigen is. Opeens krijg je zin om dan maar gelijk het hele huis te gaan doen. De accu is goed voor 30 minuten stofzuigen en laadt in drie uur weer op. In combinatie met het grote waterreservoir is dat voldoende voor de meeste huizen om met regelmaat alles te reinigen.

De CrossWave Cordless Max heeft op diverse punten een kleine upgrade ondergaan ten opzichte van de besnoerde versie. Toch is BISSELL er in geslaagd het gewicht min of meer gelijk te houden. De stofzuiger/actieve dweil weegt ongeveer 5 kg. Dat is relatief veel, maar de beweeglijkheid van de stofzuiger is er niet minder om. De draaikop draait lekker en komt overal makkelijk. De nieuwe borstel reinigt ook goed bij de randen. Strak langs de plinten reinigen is dus goed te doen. Enkel de breedte van de borstelkop zit af en toe in de weg. Die brede borstel zorgt dat je lekker snel grote oppervlakten kan reinigen. Maar bijvoorbeeld in een krap toilet kom je dan niet overal makkelijk bij. Een smallere borstelkop zou een goede accessoire zijn.

Reinigen

Deze stofzuiger cq actieve dweil reinigt harde vloeren als geen ander. Tapijten worden ook bijzonder goed schoon, maar je moet ‘m niet zien als een shampoo reiniger. Na een paar weken zijn we telkens verbaasd over de hoeveelheid vuil die de CrossWave Cordless Max opzuigt. Het water in het vuile reservoir kieperen we in de wc leeg. In de gootsteen reinigen we het filter. Wanneer het filter op is, kan je online een nieuw kopen. Het systeem is vergelijkbaar met de normale CrossWave en die hebben we in twee jaar nog niet hoeven te vervangen. Wanneer het reservoir geleegd is en de CrossWave Cordless Max weer in elkaar gezet, dat plaatsen we hem op de oplaadunit met lekbak. In deze positie is de stofzuigers eigen reinigingsmodus te starten. De borstel wordt dan gereinigd en het water wordt rondgepompt. Super handig met een schoon resultaat.

BISSELL is met een eigen vestiging in Nederland hard aan een opmars bezig. Goede service en onderdelen horen daarbij. De CrossWave Cordless Max wordt compleet geleverd, maar wie wil kan online filters en eventueel een tapijtborstel bestellen. Voor een nieuwe accu moet de stofzuiger retour. Dat is dan weer onhandig. Dan heeft Bosch met verwisselbare accupacks het slimmer aangepakt. In witgoed is dit nog geen gemeengoed, maar zal het zeker worden. Accu’s gaan nu eenmaal minder goed werken en moeten om de paar jaar vervangen worden.

Conclusie

De BISSELL CrossWave Cordless Max is een echte alleskunner. Zuigen, dweilen en drogen doet deze draadloze stofzuiger als de beste. Het ontwerp is modern en alle details zijn doordacht. Enkel de verzegeling van de reinigingsvloeistof was een bummer, maar dat is werkelijk peanuts.

De BISSELL CrossWave Cordless Max is online bij diverse webshops te koop voor 529 Euro.

 

BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max - XL 3-in-1 Vloerreiniger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl
→ Check de laagste prijs bij BISSELL Nederland webshop

4 reacties

 1. Beste,

  Een jaar of 2 heb ik nu de crosswave met snoer, super tevreden van. Men enigste minpunt zijn de decibels die het reinigen met zich meebrengt. Is dit verminderd in deze uitvoering?

  Groetjes van een grote Bissell fan

 2. Waar kan ik de juiste (maat) borstels bijbestellen voor mijn Bissell crosswave Max 2765.??
  Werkbreedte 32 cm
  Breedte 34 cm
  Bij Vandenborre , waar ik mijn toestel kocht ,hebben ze enkel de smallere borstels!!
  Dank voor een antwoord.

 3. Amazon Nederland , verkoopt borstels en filters, zelf gebruik ik hem met twee honden dagelijks, en vervang de filter om de dag, zodat hij goed kan drogen.
  Nu ik hem heb wil ik nooit meer gewoon dweilen, als je ziet wat er van de vloer komt, is een gewone dweil ineens heel smerig,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.