Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Philips AquaTrio 9000 Series

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Makkelijk over schakelen van dweilen naar stofzuigen
 • Hygiënisch
 • Easy cleaning
 • Digitaal lcd-smartscreen
 • Kwalitatief zeer hoogstaande materiaal

THE BAD

 • Prijs

Yes! Hij komt eindelijk op de markt, en wij hebben ‘m al een hele tijd mogen testen! De AquaTrio Cordless 9000 series. Een hele mond vol, echter is het ook niet zo maar een stofzuiger. Nee, het is een draadloze stofzuiger, die door zijn geniale ontwerpers ook tot dweil om te toveren is. We hebben ‘m zeer grondig getest en ik neem je mee in mijn bevindingen. Let’s Go!

Unboxing

Het is zoals altijd een waar feest wanneer je een stofzuiger van Philips mag uitpakken. De doos is dusdanig bedrukt én ingedeeld dat er een Sinterklaas beleving ontstaat.

Zie de foto’s, elk onderdeel zit stevig in zijn eigen ruimte verpakt om beschadigen te voorkomen. En dat lukt goed, want na alles uitgestald te hebben is alles spik en span in orde en kan er getest worden!

Eerste indruk

De eerste indruk is overweldigend! Wat een hoop losse onderdelen, wat een mooi strak design en wat het meest overheerst is ik wil dit zo snel mogelijk testen. We zetten alle onderdelen, natuurlijk zonder eerst de handleiding te lezen in elkaar, en dit kan dus ook gewoon! De diverse onderdelen zijn zo gemaakt, dat wanneer je logisch nadenkt, het apparaat in mum van tijd in elkaar hebt. Snel valt het op dat alles écht fijn en degelijk in elkaar klikt en er is oog voor detail in het ontwerp, ik vind het een zeer strak vormgegeven, futuristische look hebben. Hier is serieus over nagedacht, dat merk je!

Ook is het oplichtende display erg verrassend de eerste keer dat we de AquaTrio aanzetten. Zeer chique, en je merkt direct dat je te maken hebt met een product uit het hogere segment. Dit legt de lat der verwachting natuurlijk ook direct nog hoger. Of hij nét zo presteert als dat ie eruit ziet?…? Ik hoop het wel 🙂

Wat kan de AquaTrio allemaal?

 1. Stofzuigen én dweilen: verdubbel de kracht in één beweging. Het unieke AquaSpin mondstuk sproeit en zuigt, zodat je zowel kan stofzuigen als vloeren dweilen. Zo worden in één beweging stof, vuil, hardnekkige vlekken of spatten, en 99,9% van de bacteriën verwijderd.
 2. Geavanceerde ‘alleen stofzuigen’-modus: zuigt bij elke beweging tot 98% van alle stof en vuil, en dit op al je harde én zachte vloeren zoals tapijt en vast tapijt.
 3. Afneembare kruimeldief voor extra comfort: reinig met gemak zetelbekledingen, keukenbladen of tafels ook geschikt om de auto te reinigen.

 

In tegenstelling tot traditioneel dweilen, werkt het Philips AquaTrio Cordless-systeem met constante toevoer van schoon water en twee zelfreinigende supersnelle borstels met gepatenteerde technologie. Deze twee ultrazachte Power Brushes draaien tegen zeer hoge snelheid in tegengestelde richting: ze reinigen voor- en achterwaarts, en vangen daarbij stof, vuil en bacteriën op zoals geen enkele andere snoerloze stofzuiger. Met het Aqua Diffusion-systeem pakt Philips Domestic Appliances uit met een technologie voor de scheiding van proper en vuil water. Anders gezegd: je maakt altijd schoon met schoon water, en élk deel van je vloer wordt hygiënisch behandeld. Er blijft geen vuil achter en je reinigt niet met reeds vervuild water!

Ontworpen met het oog op uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid op alle vloertypes, met bereik tot ver onder laag meubilair. De led-lampjes op het mondstuk sporen het moeilijkst te detecteren stof en vuil op. Een digitaal lcd-smartscreen toont nuttige en nodige informatie tijdens en na de schoonmaakbeurt: de batterijstatus, de schoonmaakstanden, mogelijkheid om de mate van nattigheid aan te passen voor hardnekkige vlekken en spatten, terwijl kleurrijke animatie en QR-codes je door het schoonmaakproces gidsen.

 

 

Eerste gebruik

Een nieuw product als deze voor het eerst gebruiken is altijd leuk, maar ben wel eens teleurgesteld in het verleden. Overigens niet door Philips producten, maar wél door artikelen uit een hoog segment, dus we zijn voorzichtig en kritisch, wanneer ik voor de eerste keer de stofzuiger aanzet. De stofzuiger heeft 2 standen, laag en hoog. Automatisch gaat hij eerst in de lage stand, en het gevoel zegt dat er te weinig zuigkracht is, maar dat komt omdat er in deze stand zo weinig geluid wordt geproduceerd. Erg stil dus, en even wennen, maar de zuigkracht wordt onderschat en dit blijkt prima te werken wanneer er alleen stof en kruimels opgezogen moeten worden. Ook als je de steel verwijdert om de bank te doen, is dit een veel fijnere stand dan de hogere, omdat die vele malen harder zuigt en je bijna de kussens van het mondstuk moet trekken. Al gaande weg leer je precies welke stand in welke situatie je het best kan inzetten. Voor het gevoel ben ik gaan stofzuigen in de “Dj Paul”stand met afwisselen naar stand 1 wanneer ik dus bijvoorbeeld de bank op trap zuig.

Dan is het tijd voor het pronkstuk van de 9000 series. Het “Aqua gebeuren” moet zich nu gaan bewijzen. Super handig om het motorische gedeelte over te zetten op het dweil gedeelte. Hier is écht over nagedacht. Het is dusdanig bedacht dat de manier waarop je het onderdeel over moet zetten maar op 1 manier mogelijk is en ook nog eens voor de hand ligt. Hetgeen het erg makkelijk maakt om zelfs voor de eerste keer zonder gedoe en/of in de boeken te duiken direct over te gaan op de dweil functie. Dit vind ik een prestatie van formaat!

Dat gezegd hebbende, vullen we het water reservoir tot maximaal en voegen we 10 ml geconcentreerd schoonmaakmiddel toe. Deze is meegeleverd door Philips. Het duurt heel even voordat we vocht op de vloer zien wanneer we de Aqua 9000 inschakelen, maar dat hoort zo. Ook met het dweilen kunnen we kiezen uit 2 standen. Nu niet qua zuigsterkte, maar voor de hoeveelheid water die je wenst te gebruiken. Stand 2 is favoriet en door dat er wat meer water op de borstels én dus op de vloer komt kan je ook wat sneller te werk gaan. Het is een andere manier van schoonmaken, want het gevaar licht op de loer om nét zo te gaan dweilen als dat je aan het stofzuigen bent, maar dat werkt dus niet zo. Met het dweilen moet je echt even je tempo stagneren en de borstels hun werk laten doen.

Conclusie

Na een intensive test periode van 6 weken, kan ik niet anders concluderen dat het een geweldig goed product is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, en zeker mijn vrouw even ons hart vast hielden bij het eerste keer gebruik van de dweilfunctie. Wij hebben vrij recentelijk een “serieuze” vloer laten leggen waarvoor je, wanneer je de prijs per vierkante meter, telkens je schoenen voor uit doet zeg maar.  Een vloer met veel reliëf, wat dus de nodige aandacht opeist qua schoonmaak. Dweilen deden we altijd met een speciaal voor deze vloer bestemde dweil set. Compleet met emmer etc. Die zijn inmiddels al geruime tijd de deur uit kan ik jullie vertellen! Het stofzuigen gaat perfect, ja het is in het begin even wennen dat er zoveel zuigkracht wordt ontwikkeld in combinatie met zo weinig geluid. Maar dat is juist erg knap dus!

Zoals gezegd ben ik zeer tevreden over het schoonmaak resultaat van de dweil én zuigfunctie, maar ook het gemak waarmee er voor het eerst mee gewerkt werd. Erg knap gedaan. Dan nog het strakke design en display maakt dit toch écht de benchmark voor de concurrentie.

Te bestellen op www.philips.nl

 

 

Eén reactie

 1. Ik kan deze reclame niet al te serieus nemen.

  Waarom schrijf je niet direkt hoveel de fabrikant voor deze ‘review’ betaalt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.