Roy Christiani
Roy Christiani

Review : ROIDMI RS40 draadloze steelstofzuiger ; beter dan de concurrentie?

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • - Mooi Design
 • - Licht gewicht
 • - Sterke motor met veel zuigkracht

THE BAD

 • - Dweil functie niet optimaal
 • - Redelijk prijzig

Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan stofzuigen. En dan nog niet eens het stofzuigen zelf maar vooral dat achter me aansleuren van dat logge apparaat. Daarom was het tijd voor een snoerloze stofzuiger. Althans dat vond ik. Mijn vrouw dacht daar in eerste instantie echter heel anders over. Zij was vooral sceptisch. Niet geheel onterecht overigens want we hebben eerder een goedkopere snoerloze stofzuiger bij AliExpress gekocht die duidelijk kracht miste. Maar goed eerlijk is eerlijk. Daar was de prijs toen ook naar. Nu gaan we dus voor een duurder exemplaar; de ROIDMI RS40.

Unboxing

We beginnen onze review bijna altijd met unboxen. Zo ook vandaag. En dat is het geval van Roidmi bepaald geen straf wat Roidmi RS40 wordt opvallend compleet geleverd. Zo vind je in de doos:

 • Roidmi RS40 Power unit
 • Gebruiksaanwijzing
 • Gemotoriseerde vloerborstel
 • Gemotoriseerde matrasborstel
 • Multifunctionele flexibele borstel
 • Waterreservoir
 • Twee dweilen
 • Oplaadunit 

Het design

Net als de ROIDMI RS60 (die we eerder hebben getest) is de Roidmi RS40 is een mooie stofzuiger om te zien. Met zijn ronde vormen, voornamelijk matte witte materialen en donkere elementen heeft Roidmi met de RS40 een ontwerp neergezet die niet alleen handzaam is maar ook niet zal misstaan in menig woonkamer.

De Roidmi RS40 in de praktijk

Oké genoeg over het “design” want het is tijd om de Roidmi RS40 aan een uitgebreide test te onderwerpen. Te beginnen bij de keuken, gevolgd door de hal en de woonkamer.

Nu moet je weten dat onze benedenverdieping bestaat uit drie ruimtes. De keuken is met een oppervlakte van 40m2 de grootste ruimte. Tussen de woonkamer en de keuken ligt de hal die ongeveer 14m2 groot is. En als laatste hebben we de woonkamer met een oppervlakte van 25m2. Alles bij elkaar is de benedenverdieping dus goed voor ongeveer 80m2. In alle ruimtes hebben we een mooie licht eiken visgraat PVC vloer liggen die niet van een echte houtenvloer te onderscheiden is. Alleen bij de voordeur hebben we een grote zwarte droogloopmat.

Kortom de perfecte setting dus om zowel de stofzuiger als de dweilfunctie te testen. We beginnen onze test op de plek in het huis waar de meeste rommel op de grond ligt; de keuken. We zetten de stofzuiger aan en beginnen de vloer te zuigen op de middelste stand. De Roidmi RS40 heeft namelijk drie standen. Op de hoogste (turbo) stand heeft de Roidmi RS40 de meeste zuigkracht. Nadeel is wel dat de batterij hierdoor sneller leeg loopt.

Oké we starten dus op de middelste stand. We beginnen met stofzuigen en zonder problemen zuigt de Roidmi RS40 onze vloer schoon. Zand, kruimels, kleine stukjes papier, alles wordt zonder problemen opgezogen door onze nieuwe schoonmaak vriend. Het kost me dan ook niet heel veel tijd om de vloer in de keuken schoon te krijgen want in een minuut of zeven ben ik klaar en is de hele keukenvloer brandschoon.

Maar we zijn nog niet klaar want we hebben de smaak te pakken. Het is tijd voor hal. We beginnen met de PVC vloer. En ook hier is binnen no-time al het vuil opgezogen. Nu is het tijd van de droogloopmat. Dat kan wel eens een grotere uitdaging worden…We beginnen de droogloopmat te zuigen op de middelste stand maar als snel merk ik dat dit niet voldoende is. Er blijft namelijk nog behoorlijk wat zand achter. Dus besluit ik om de Roidmi RS40 op de turbo stand te zetten.

Nu is al het vuil zo weg, toch? Dat valt helaas wat tegen want ook nu heeft de Roidmi RS40 het duidelijk moeilijker. Alleen als ik de Roidmi RS40 helemaal rechtop houd en de turbo stand gebruikt krijg ik de mat helemaal schoon. Het kost me dan ook een minuut of 5 om de mat (van 1 bij 2 meter) helemaal schoon te krijgen.

Goed dat hebben we gehad. Het is tijd om door te gaan naar de laatste ruimte; de woonkamer. Gelukkig ligt hier alleen een PVC vloer dus zou ik zo klaar moeten zijn. Ik begin te zuigen maar loop helaas al snel tegen een klein probleem aan. Het stofzuigen van de droogloopmat heeft namelijk behoorlijk wat (power) gevraagd van de Roidmi RS40 waardoor de stofzuiger op de middelste stand nu minder kracht lijkt te hebben.

Toch maar even opladen

Misschien wordt het tijd om de RS40 toch maar even op te laden. Gelukkig is de Roidmi RS40 in 150 minuten weer helemaal opgeladen dus na een kleine 2 ½  uur kan ik er weer flink tegenaan. Ik pak de stofzuiger en zuig binnen 5 minuten de hele ruimte schoon. Aangezien een volledig opgeladen Roidmi RS40 goed is voor 65 minuten stofzuigen heb ik dus nog een vol uur om de bovenverdieping te zuigen. Heerlijk zo’n snoerloze stofzuiger!

Dan de dweil functie

Een kleine drie dagen later besluit ik om de Roidmi RS40 opnieuw aan een test te onderwerpen. Dit keer is het de buurt aan de dweilfunctie want ik ben wel benieuwd of het echt werkt. Ik pak de Roidmi RS40 uit de kast. Vul het reservoir met water en begin met dweilen. Of is het nou stofzuigen? Beide dus want met de dweil geïnstalleerd kun je stofzuigen en dweilen in één keer.

Het stofzuigen gaat zoals we gewend zijn van de Roidmi RS40 vlekkeloos. Het dweilen gaat minder vlekkeloos. De vloer wordt duidelijk minder nat dan een ouderwetse handdweil en daardoor ook minder schoon. Nu moet ik hier wel bij vermelden dat ROIDMI zelf aangeeft dat de dweil vooral bedoeld is voor het verwijderen van lichte en kleine vlekken. Echte hardnekkig vlekken moeten we dus helaas nog steeds met de handdweil schoonmaken.

De flexibele stofzuiger kop

De stofzuigerkop van de Roidmi RS40 is net als bij Dyson uitgerust met roterende borstels die het vuil naar de zuigmond geleiden. Naast roterende borstels is de kop ook voorzien van verlichting. Dit is niet alleen mooi maar ook nog eens heel handig. Moet je namelijk iets opzuigen in een donker hoekje dan zie je precies wat je doet.

Handig dus.

De app

En dan is er nog de app waarmee je allemaal nuttige informatie krijgt over je RS40. Zo krijg je o.a. inzicht in het batterijniveau, kun je de firmware van de RS40 middels de app updaten, en krijg je info over het filter en de hoeveelheid stof in de opvangcontainer. Leuk natuurlijk maar om eerlijk te zijn voegt het voor mij weinig toe. Ik zie simpelweg gewoon niet een enorme toegevoegde waarde van  apps die gekoppeld zijn aan huishoudelijke apparaten.

Specificaties

Nu kan ik je natuurlijk omverblazen met allerlei spannende termen en specificaties maar dat ga ik niet doen. Het gaat er voor mij simpelweg om of het product doet wat je er van verwacht. Specificaties vind ik in dit geval dan ook minder belangrijk. Mocht je nu toch nieuwsgierig zijn naar de specificaties dan wil ik je natuurlijk niet teleurstellen. Daarom heb ik hieronder kort en bondig de belangrijkste specificaties samengevat.

 • Krachtige draadloze steelstofzuiger die met een gewicht van 1,65 Kg één van de lichtste handstofzuigers op de markt is
 • Zuigkracht aan te passen in de ROIDMI-app. De app maakt het mogelijk om 60, 80 of 100 Watt zuigkracht te kiezen voor de laagste stand. Je hebt in feite 5 zuigkrachtniveau ‘s met deze ROIDMI!
 • Met afneembare dweilunit
 • Inclusief gemotoriseerde vloerborstel
 • Ook te gebruiken als kruimeldief
 • Inclusief gemotoriseerde matrasborstel
 • 65 minuten stofzuigen zonder laden
 • Draadloos opladen
 • Volledig opladen in slechts 2,5 uur
 • Gratis ROIDMI app voor controle en updates van jouw RS40
 • Unieke 270° handgreep voor ideale grip boven en onder je hoofd
 • Met gemotoriseerde vloerborstel voor alle oppervlakken
 • Automatische Ledverlichting voor donkere plekken
 • 5 jaar garantie op de motor
 • 2 jaar garantie op de LG/Samsung lithium batterijen
 • Zuigkracht van 25.000 Pa

De prijs

Ja en dan de prijs. Die is met een verkoopprijs van € 499,- niet bepaald goedkoop te noemen. Verwacht dus niet dat je de Roidmi Rs40 voor een prikkie op de kop kunt tikken. Dat wil overigens niet zeggen dat hij zijn geld niet waard is. Het is tenslotte een high-end stofzuiger en daar hoort nu eenmaal een high-end prijskaartje.

De conclusie

Dat brengt ons bij de conclusie. De Roidmi RS40 is een mooie en complete snoerloze stofzuiger die lekker in de hand ligt en voldoende zuigkracht heeft om nagenoeg alle klussen te klaren. We zeggen bewust nagenoeg want heb je een huis met daarin veel vloerbedekking dan is wat ons betreft de Roidmi RS40 iets minder geschikt en adviseren we je toch om te gaan voor een ouderwetse bedrade stofzuiger.

Daarom belonen we de Roidmi RS40 met de zilveren mediale.

ROIDMI RS40 - Steelstofzuiger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.