Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Waarom we in 2021 op BBK Electronics moeten letten

Er zijn heel wat smartphonemerken die een multi-brand strategie hanteren. Bij Xiaomi krijgt zo ongeveer iedere productlijn een eigen merk. Huawei deed het tot dit jaar met Honor en BBK Electronics? Die komt dit jaar ook met haar derde merk naar Europa.

BBK Electronics
Dit zijn de merken van BBK Electronics

OnePlus van prijsvechter naar premium merk

OnePlus begon ooit als ware prijsvechter in de markt. Het merk schermt het haar fanbase in iedere beslissing die het maakt. Dit jaar zagen we het merk echt de transitie naar een volwassen speler maken. Het merk kreeg veel kritiek opdat het vlaggenschip over de €1.000 grens ging. Daarop lanceerde het merk de tragere, maar nog steeds prima, Nord series met meerdere modellen. Wat overeind blijft in de originele strategie van OnePlus, is perfecte ondersteuning met software updates. Een OnePlus gaat gewoon lang mee. En wil je toch goedkoop een OnePlus scoren? In India zijn de toestellen al snel zo’n 40% goedkoper dan hier terwijl het merk het ook daar voor de winst doet. Wie weet verrast het merk in 2021 door toch weer rebels top smartphones met lage prijzen neer te zetten.

Oppo blijft voor de creatives

Oppo kwam onze markt binnen nadat we kennis hadden gemaakt met OnePlus. Zoals je mag verwachten van zustermerken, delen de twee erg veel technologie en tools. Oppo blijft zich echter sterk maken voor de creatieve gebruiker met haar RENO series. Ook blijft Oppo de technologische frontrunner van BBK Electronics. De nieuwste camera- en laadtechniek mag je van een Oppo verwachten. Qua prijzen ligt Oppo gunstig, maar is het merk zeker geen prijsvechter. Het gaat hier echt om kwaliteit.

Vivo voor de cameraliefhebbers?

In 2021 mogen we in Europa waarschijnlijk de Vivo X60 en Vivo X60 Pro verwachten. Beiden zijn 5G smartphones. Opvallend is dat het merk chipsets inkoopt bij Samsung. De twee komen namelijk met Samsung’s Exynos 1080 chipset op de markt. Wat daar precies de strategie achter is, is op dit moment nog onduidelijk. De Exynos chipsets staan niet bekend als prijsvechters en lopen doorgaans qua prestaties net iets achter op de Qualcomm chipsets. Wellicht is Samsung haar eigen strategie aan het aanpassen en wil het naast displays en geheugen, meer andere technologie aan China leveren. Bovendien is het een 5nm chipset van Samsung. Dus de prestaties zouden weleens zeer verrassend kunnen zijn.

Het verschil tussen deze eerste twee modellen zit hem overigens in de camera. Waar DJI er met Hasselblad vandoor ging en Huawei met Leica, kiest Vivo voor een samenwerking met Zeiss. Opvallend omdat Zeiss altijd met Nokia en Sony werkte.

Realme

Afgelopen maand verscheen nog een ster van BBK Electronics aan de Nederlandse horizon. Reame werd even de Nederlandse markt in gefietst. Meer dan de andere merken, richt Realme zich ook op accessoires. IP camera’s, headsets etc, maar natuurlijk ook smartphones.

Realme lijkt zich sterk op jongeren te richten en heeft met ReamMeow zelfs een eigen superkat als brand ambassador.

iQOO blijft nog even weg

Het merk iQOO speelt lekker mee. Met de iQOO3 heeft het merk een vlaggenschip met de Qualcomm Snapdragon 865 chipset en 55 Watt snellader. Het merk lijkt zich voor nu enkel te richten op de Indiase markt. We verwachten niet dat iQOO hier snel op zal duiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.