Kies voor ruimte met een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkast van LG

Een beetje koelkast zit al snel vol. Vooral met een gezin. Waar laat je die grote pan met pasta? De ijsjes van de kinderen moeten nog in de vriezer. Maar het vriesvak zit al propvol! Komt jou dit bekend voor? Houd je hoofd koel en ga voor het gemak van ruimte. Al bekend met de Amerikaanse koelkasten met dubbele deuren? Ze staan bekend om hun grote koel en vriesruimte zodat je nooit te weinig plaats hebt. En natuurlijk ken jij ze ook van de handige ijsblokjesfunctie. Maar waarom is iedereen zo weg van een Amerikaanse koelkast? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten bij een aanschaf van een Amerikaanse koelkast?

Welk type Amerikaanse koelkast past bij jou?

Een Amerikaanse koelkast is er in verschillende modellen. Maar “past” zo’n koelkast in jouw keuken? Het is erg handig om daar eerst rekening mee   houden. Een Amerikaanse koelkast is een stuk groter dan een standaard koelkast. Dus meten is weten. Meet de ruimte op van de plaats waar jij je coole vriend wil plaatsen.

Side by side

Een side by side model bestaat uit twee gedeeltes zoals de naam al doet vermoeden. Een gedeelte voor het koelen en een gedeelte voor het vriezen. Met twee deuren naast elkaar heb jij achter iedere deur veel ruimte voor al jouw eten en drinken.

Pluspunt: Wil jij zien wat er allemaal voor lekkers in het koel of vries gedeelte ligt? Bij dit model open je de deur van een gedeelte en zie je het in een oogopslag.

Aandachtspunt: Het vries en koelgedeelte is bij dit model wat smaller. Dit biedt minder ruimte voor brede en grote producten.

French door

Bij dit internationale model – een Amerikaanse koelkast met een Franse deur – zit het koelgedeelte bovenin. Het vriesgedeelte zit onderin. Dit model lijkt qua indeling op de bekende koel-vriescombinatie.

PlusPunt: Het koelgedeelte loopt over de gehele breedte van de koelkast. Dit biedt meer ruimte voor brede en grote producten.

Aandachtspunt: Bij dit model moet je vier deuren openen voor een overzicht van al je producten.

Ice Ice Baby

Wil jij snel en gemakkelijk kunnen genieten van ijsblokjes en koud water? Kijk dan eens naar een Amerikaanse koelkast met dispenser. Veel modellen hebben deze optie.

Pluspunt: Water invriezen voor ijsblokjes? Met de dispenser heb jij snel en gemakkelijk ijsblokjes en koel water.

Aandachtspunt: Een Amerikaanse koelkast met een dispenser heeft een watertoevoer nodig. Er zijn modellen met aansluiting op de waterleiding. Een koelkast met ingebouwd waterreservoir behoort ook tot de mogelijkheden.

Cool en smart

Ook Amerikaanse koelkasten blijven innoveren. Smart fridges oftewel slimme koelkasten zijn al geruime tijd verkrijgbaar. De uitgebreide functies maken je leven steeds makkelijker en vooral leuker! Er zijn verschillende modellen met een groot touchscreen op de deur en ingebouwde camera’s. De koelkast wordt via een app gekoppeld met je smartphone.

Beschimmelde etensresten? De app vertelt het jou voor het te laat is? Welke producten moet ik aanvullen? De app meldt het! Je favoriete nummer luisteren tijdens het koken. Vraag het met voice control! De deurbel gaat! Wie staat er voor de deur? Even kijken op de koelkast. Welk model je ook kiest. Een Amerikaanse koelkast is een echte American dream!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.