GadgetGear.nl

IFA: Maak iedere koelkast slimmer met de FridgeCam

De grote merken hebben ze inmiddels allemaal; koelkasten met camera’s erin. Het mooie daarvan is dat je in de supermarkt nog even kunt kijken wat er nog is aan melk en andere producten. Maar wat als jouw oude koelkast nog prima is, of de koelkast van jouw smaak er gewoon niet tussen zit? Dan is […]

De grote merken hebben ze inmiddels allemaal; koelkasten met camera’s erin. Het mooie daarvan is dat je in de supermarkt nog even kunt kijken wat er nog is aan melk en andere producten. Maar wat als jouw oude koelkast nog prima is, of de koelkast van jouw smaak er gewoon niet tussen zit?

Dan is er de Fridgecam. Een handige cameracombinatie die je precies laat zien welke producten je nog op voorraad hebt in de koelkast. Het setje bestaat uit twee camera’s die ieder een kant op filmen. Zo kun je live zien wat je nog op voorraad hebt.

De camera’s kunnen ook barcodes herkennen en daarmee boodschappenlijstjes opbouwen. Daarnaast kan het systeem bij aangesloten supermarkten de producten die op zijn, automatisch op het boodschappenlijstje zetten. Of je gewoon een notificatie geven dat de melk op is op het moment dat je net langs een supermarkt loopt.

Het systeem werkt al samen met Amazon Alexa, Nest en IFFFF.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.