Verpakking HEMA Smart LED lamp
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Ook HEMA gaat slimme lampen van Tuya verkopen

Tuya krijgt steeds meer marktaandeel in het smart home landschap, zonder dat menig Nederlander het merk echt kent. Wie Woox, HiHome en zelfs Action hoort, denkt misschien meteen aan die merken, maar het fabriekje is toch echt van Tuya.

Niet alleen in Nederland, maar ook in vele andere landen vindt je lokale merken met Tuya producten. Ze zijn doorgaans erg goed doorontwikkeld en iedereen die het een beetje snapt, snapt ook dat je met de app van jouw favoriete Tuya merk, ook de producten van de andere merken kunt toevoegen.

Verpakking HEMA Smart LED lamp

Die apps zijn in veel gevallen niet veel anders dan een kopie van de Smart Live app van Tuya zelf. Daarbij kunnen merken gemakkelijk zelf aantikken met welke diensten de app kan koppelen. Net als dat je de producten van Tuya als merk inkoopt, daar zelf een bedrukking op zet, een doosje en documentatie bij doet.

Als merk kies je zelf het assortiment Tuya producten dat je wilt aanbieden en de prijs waarvoor je de producten in de schappen legt. Lezers die ons tipten over het aanbod van de HEMA zagen een aantal overlappende producten die twee keer zo duur waren als bij concurrent Action. Dat mag natuurlijk. Beiden zijn compleet andere formules met compleet andere service op het moment dat je een probleem met jouw product hebt.

2 reacties

  1. Gaan jullie deze producten ook testen? Ik zou best eens willen zien hoe Tuya–producten werken in de praktijk in handen van een ‘gewone’ gebruiker en of die SmartLife-app net zo goed is als die van andere aanbieders. De spullen van Nedis waar je ook steeds meer producten van ziet, vallen ook in deze omgeving toch?
    Bij Bright hadden ze ooit eens lampen die een lichte ‘zoom’ hadden wat wel vervelend is als je erbij in de buurt zit en ondertussen wat werk wil doen. Ik vraag me af hoe dit bij Hema/Action-producten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.