Logo GadgetGear.nl
Oppo Find X5 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

HEMA test betalen via de smartphone

Is het einde van de kassa bij de HEMA in zicht? Het zou maar zo kunnen dat je binnenkort pint op de smartphone van de winkelmedewerker.

HEMA is hiervoor in drie filialen een test gestart met ING en CCV. Met een speciale Android app op de telefoon van de winkelmedewerker, kan de klant direct bij de medewerker afrekenen in plaats van aan de kassa. Daarbij gaat het uiteraard wel alleen om digitale betalingen die via de NFC antenne van de smartphone kunnen worden afgehandeld.

Dit is waarschijnlijk ook waarom de partijen Apple links laten liggen. Apple beperkt nog altijd de toegang tot NFC voor andere partijen en wilt bij betalingen nog altijd een eigen vergoeding afromen, waar Google daar een stuk gemakkelijker over doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.