WOOX R5085-Diamond
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tuya gaat Matter ondersteunen

Het Tuya smart home platform is redelijk groot doordat vele merken de producten verkopen. Ook hier in Nederland waar je Tuya producten onder anderen tegenkomt onder de merken Woox, HiHome, Smart Connect (Action), Calex, Geeni, Archos en HEMA.

Tuya liet in deze CES week weten dat het ook ondersteuning gaat leveren voor het nieuwe Matter protocol. Dit nieuwe protocol krijgt bijval van bedrijven als Google, Amazon en Apple en zou daardoor al snel de leidende standaard in smart home kunnen worden. Matter is ontstaan vanuit de Zigbee alliance. Vele Zigbee fabrikanten zoals Signify waren er al vroeg bij met de ondersteuning van Matter.

3 reacties

  1. Is er een overzicht van de merken die gebruik maken van het Tuya protocol ? Ik ben op zoek naar een “universeel” platform/protocol waar ik in 1 app (bijna) al mijn slimme apparaten in huis op kan aansluiten.. Graag uw advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.