Review : Pogs Gecko Headphone

De Pogs Gecko: mooi, compact en ideaal voor kinderen!

Als Bluetooth één van de belangrijke features is dan zal het niet veel zijn. Zo klonk een reactie van iemand uit mijn vriendengroep toen ik vertelde dat ik een Pogs Gecko had binnen gekregen. Maar niets blijkt minder waar want gelukkig bewijst de POGS dat een overload aan functies niet altijd nodig is.

Review POGS Headphone

 

Unboxing

De POGS Gecko wordt geleverd in een vrolijk (100% gerecycled) klein doosje. In het doosje vindt je naast de POGS Gecko en een gebruiksaanwijzing en aantal kabels waaronder:

 • een USB powercable
 • een quick safe cable (bedoeld om je koptelefoon gedraad aan te sluiten indien je batterij leeg is)
 • een POGS link kabel (om twee koptelefoons met elkaar te verbinden)

Heel compleet geleverd dus. Wat we wel miste was een usb adapter om de koptelefoon rechtstreeks op het lichtnet aan te sluiten. Goed de meeste mensen zullen deze inmiddels wel hebben liggen maar het was toch handig geweest als deze was meegeleverd.

De POGS Gecko speciaal voor kinderen

Laten we beginnen bij het begin. De POGS Gecko is een koptelefoon die specifiek ontwikkeld is voor kinderen. Nu denk je wellicht wat maakt deze koptelefoon dan zo geschikt voor kinderen maar daar hebben ze bij POGS goed over nagedacht.

Review POGS Headphone

Zo is de Gecko volgens POGS extreem flexibel, veilig door de maximale volume begrenzing van 85DB en hygienisch en comfortabel door hypo-allergene oorkussens. Leuk natuurlijk maar voegen al deze features echt iets toe? Om daar antwoord te op te kunnen geven moet je de koptelefoon in actie zien. Daarom stuurde ik mijn kleine vriend (7 jaar) eropuit om zijn nieuwe koptelefoon tijdens een wandeling in het park eens goed te testen.

De POGS Gecko past perfect

Tijdens onze wandeling in het park konden we goed zien dat de pasvorm echt is afgestemd op kinderen. Rennen, klimmen of op zijn kop aan een rekstok het kon allemaal.

Ook het comfort van de koptelefoon is goed. Zo heeft mijn zoontje tijdens een ochtendwandeling de koptelefoon een keer 35 minuten achterelkaar opgehad zonder dat hij ergens last van had. Nu denk je wellicht dat is toch niet meer dan normaal maar helaas zijn lang niet alle koptelefoons comfortabel genoeg om langere tijd te dragen.

Geluidskwaliteit

Het geluid van de POGS Gecko is prima. Het is tenslotte een koptelefoon bedoeld voor kinderen. En heel eerlijk die kijken niet heel erg naar de geluidskwaliteit. Voor kinderen moet een koptelefoon er cool uit zien en vooral functioneel zijn. En dat is precies wat de Gecko doet.

Desgin

De POGS Gecko is echt een cool ding om te zien. Mijn zoontje is helemaal weg van het lampje in de vorm van het logo aan beide kanten van de koptelefoon. Ook de kleuren vinden we goed gekozen. Stoer maar toch voor ieder wat wils. Wij hebben gekozen voor de groene maar er is dus ook nog een gele en een blauwe.

Review POGS Headphone

Samen luisteren met de POGS Gecko

Bij POGS hebben ze een techniek ontwikkeld waarmee je samen kunt luisteren. Je doet dit door de koptelefoons met elkaar te verbinden door een meegeleverde kabel. Handig, vooral als je bijvoorbeeld twee kinderen hebt die samen naar één tablet willen kijken.

Draadloos

De POGS Gecko is uitgerust met Bluetooth 4.1. Hierdoor kun je de koptelefoon 12 uur lang draadloos gebruiken en heb je als kind dus geen last van die vervelende kabels. Opladen gaat in ongeveer 2 uur. Wil je de koptelefoon 12 uur lang gebruiken dan moet je deze dus  wel even twee uur van te voren aan de lader leggen.

Review POGS Headphone

Mocht je echt snel weg moeten dan is er ook de mogelijkheid om de koptelefoon snel op te laden. Na een 10 minuten heb je namelijk genoeg stroom één uur te luisteren. Net nog even opladen voor vertrek is dus geen enkel probleem.

Duurzaam

Wat cool is aan POGS is dat ze hun headphones op een duurzame manier ontwikkelen. Zo gebruiken ze geen single-use plastic, maken ze gebruik van 100% gerecycled karton en wordt afval in het productieproces tot een absoluut minimum beperkt. Daarnaast investeren ze ook nog eens 10% van de omzet in natuurbehoud en verbetering. Go POGS!

De prijs en conclusie

Met een verkoopprijs van € 59,95 heeft POGS een eerlijke en betaalbare headphone voor kinderen neergezet die doet wat het beloofd. Cool, flexibel, duurzaam en niet extreem duur. Wat wil je nog meer voor je kids?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review : Pogs Gecko Headphone”

 1. Hmm, interessante review. Je lijkt positief te zijn over de koptelefoon en de kleine man in de foto's kennelijk ook? Waarom dan maar 2,5 sterren?

  Ik vind het zelf wel goed dat adapter meegeleverd wordt. Zeker als het ding kan snelladen, aangezien het meeleveren van een dergelijke adapter meer geld kost en dus de koptelefoon flink duurder zou maken (duurder dan de kostprijs van de adapter).

  Mooie foto's trouwens.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

 • Cool design
 • Leuke kleuren
 • Snelle laadtijd
 • Goede pasvorm

THE BAD

 • Ontbreken van USB adapter
Roy Christiani

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram