Mi Watch – voor €99 slechts twee keer per maand opladen

Mi Watch Lancering

Xiaomi lijkt ook Huawei en Samsung vandaag het vuur aan de schenen te leggen als het om smartwatches gaat. De Mi Watch, is een smartwatch met een gebruiksduur van 16 dagen.

Net als Huawei en Samsung, kiest Xiaomi niet voor Android Wear. In plaats daarvan ontwikkelt ook Xiaomi een eigen besturingssysteem voor haar smartwatch. Zo krijg je immers meer controle over de accuduur van het apparaat. In tegenstelling tot Samsung, lijkt Xiaomi zich ook niet te richten op een klokje dat een eigen app store krijgt. Notificaties is waar het echt om draait. Huawei hanteert met succes dezelfde strategie.

Mi Watch

Je hoeft dit horloge dus maar twee keer per maand op te laden. En dan heeft een sensor die jouw slaap in de gaten houdt ook zin. Opladen duurt iets meer dan twee uur met de magnetische lader.

De behuizing is waterdicht. Je mag er zelfs mee zwemmen. Hij krijgt een 1,39 inch display met Gorilla Glass. Het AMOLED display is 450 nits fel, dus prima bruikbaar in de zon. Er zit ook een digitale assistent in, maar welke maakt Xiaomi in de presentatie nog niet bekend.

Het horloge komt het meer dan 100 watch faces. Je kunt ook jouw eigen watch face ontwerpen. Xiaomi claimt met 32 gram ook de lichtste smartwatch uit te brengen. Dat is even zwaar als 6 velletjes A4 papier.

De Mi Watch beschikt over aardig wat features. Zo kan hij 117 verschillende sporten tracken. Er zit een GPS tracker in, een geomagnetisch kompas en een luchtdrukmeter.

De Mi Watch beschikt over een relax modus in op basis van het zuurstofniveau in jouw bloed. Xiaomi onderstreept dat de Mi Watch geen medisch apparaat is, maar dat het wel veel gezondheidsmogelijkheden heeft. Denk ook aan het meten van de hartslag en stressniveaus.

Beschikbaarheid

Xiaomi gaat haar Mi Watch smartwatch voor €99 verkopen.

Mi Watch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mi Watch kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl