Diverse Europese landen hebben afgelopen week gestemd voor het gezamenlijk ontwikkelen van een standaard voor de Hyperloop trein. Met deze vraag naar standaardisering kan de chaos van het huidige internationale treinverkeer worden voorkomen.

Toen de ‘vertreining’ van de wereld op gang kwam, kenden fabrikanten wel het principe, maar was er eigenlijk geen spraken van standaarden. Hierdoor verschillen spoorbreedtes en voltages. Daar de Hyperloop super snel reizen tussen landen mogelijk moet maken, is het wel comfortabel om samen afspraken te maken. Dit om te voorkomen dat een Franse Hyperloop pod te breed is voor het Nederlandse Hyperloop tracé. Om maar iets te noemen.

De technische commissie die tot een standaard moet komen heeft de naam JTC 20 meegekregen en is onderdeel van CEN en CENELEC. Ook het Nederlandse bedrijf Hardt is bij deze stappen betrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.