Europese landen richten een standaard op voor Hyperloop

Diverse Europese landen hebben afgelopen week gestemd voor het gezamenlijk ontwikkelen van een standaard voor de Hyperloop trein. Met deze vraag naar standaardisering kan de chaos van het huidige internationale treinverkeer worden voorkomen.

Toen de ‘vertreining’ van de wereld op gang kwam, kenden fabrikanten wel het principe, maar was er eigenlijk geen spraken van standaarden. Hierdoor verschillen spoorbreedtes en voltages. Daar de Hyperloop super snel reizen tussen landen mogelijk moet maken, is het wel comfortabel om samen afspraken te maken. Dit om te voorkomen dat een Franse Hyperloop pod te breed is voor het Nederlandse Hyperloop tracé. Om maar iets te noemen.

De technische commissie die tot een standaard moet komen heeft de naam JTC 20 meegekregen en is onderdeel van CEN en CENELEC. Ook het Nederlandse bedrijf Hardt is bij deze stappen betrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram