Review: XCOM 2 Collection (Nintendo Switch)

XCOM 2 Collection kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De afgelopen maanden zijn ze heel druk geweest bij 2K games. Er werden verschillende games klaargestoomd voor release op de Nintendo Switch. Zo was ik afgelopen tijd bezig met de Xcom 2 Collection.

Collection is een groot woord

Opvallend is dat 2K games het woord collection gebruikt. Dat is het eigenlijk niet. Het gaat om XCOM 2 met eenvoudigweg alle DLC. Dat is heel wat anders dan bij Borderlands en Bioshock waar het wel echt om meerdere games gaat.

De meester onder de turn based strategy games

XCOM heeft een erg sterke reputatie als het gaat om turn-based strategy games. Zelfs Microsoft deed onlangs met Gears Tactics een gooi naar een plekje in de charts in dit groeiende genre. De reden dat XCOM zo hoog scoort is door de enorme diepgang in de game. De game laat je behoorlijk vrij in de keuze tussen de missies. Wanneer je in een missie zit, krijg je vrijwel altijd… te weinig tijd. Je moet dus offers brengen. Ben je een completionist, dan stelt deze game je dus echt zwaar op de proef.

Tijdens de game, ga je ook aan jouw basis bouwen. Ook daar gaat het weer om keuzes maken. Plemp je de boel meteen vol met gemakkelijk te krijgen zaken, of ga je eerst echt een goed stukje technologie ontwikkelen. Jouw XCOM avontuur is dus ook echt jouw XCOM avontuur.

Bovendien krijg je, zover ik kan zien, elke belangrijke DLC in deze game. Voor mij is het dan ook vooral dat ik na drie weken deze review wil schrijven, maar ik heb echt nog geen uitzicht op wanneer ik eindelijk klaar ben met spelen.

Gameplay

Qua gameplay is de titel echt op maat gemaakt voor de switch. Op TV speelt hij prima, maar in handheld modus kun je echt lekker doorgamen. Dit is echt goed gedaan.

Technisch zwak

Het doet wat pijn, maar het mag worden gezegd. De overige collecties die 2K Games naar de switch heeft gebracht, waren echt dik in orde. Bij XCOM 2 loopt het grafisch niet altijd even lekker. De game heeft vooral last van frame drops. Bij een turn based game is dat niet heel erg, maar het valt wel echt op. Soms hebben we ook het idee dat er weleens elementen in de levels zijn niet niet helemaal mee worden gerenderd. Bij de andere twee collecties is meer zorg en aandacht besteedt. Dat is duidelijk.

Conclusie:  XCOM 2 Collection

De XCOM 2 Collection van 2K games is echt een remaster zoals het hoort. Hoewel we hopen dat 2K games de bugs er nog even uit vist, speelt de game waanzinnig fijn. Stiekem zelfs fijner dan op PC, waar ik de titel voor het eerst op speelde. Voor fans van turn-based games, is dit een absolute must.

XCOM 2 Collection kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig veel gameplay
  • Erg goede handheld modus
  • Ziet er prachtig uit (wel hier en daar een bug)

THE BAD

  • Hier en daar een grafische bug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events