Facebook stopt met Oculus Go

Oculus Go kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Facebook en Xiaomi brachten in 2018 de Oculus Go op de markt. Één van de eerste VR headsets die enigszins onafhankelijk was van andere apparatuur. Met de populariteit van de Oculus Rift en Oculus Quest, heeft Facebook besloten afscheid te nemen van de Oculus Go.

Daarmee schuift het ook de goedkoopste Oculus VR headset uit het assortiment. De headset is zo goedkoop doordat veel technologie die VR zo goed maakt, afwezig is. Zo is de controller zeer eenvoudig, maar herkent het ook niet de ruimte waarin je speelt. De bril reageert eigenlijk alleen op bewegingen van het hoofd. Oculus gaat duidelijk voor de betere VR ervaring voor haar gebruikers.

Oculus Go

Eind dit jaar stopt dan ook de verkoop van de VR bril. Vanaf december mogen ontwikkelaars zelfs geen nieuwe VR apps meer voor de Oculus Go uitbrengen, of bestaande apps updaten. Dit laatste is natuurlijk zeer beperkend. Na 2022 stoppen ook de veiligheidsupdates. De strategie is dus echt gericht op het overstappen op de betere ervaring, met een berg e-waste ten gevolg.

Of er een open source initiatief is die deze headsets een tweede leven gaat geven, is onbekend.

Oculus Go kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram