Logo GadgetGear.nl
Oculus Quest
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Oculus Quest is per 31 Augustus schroot

31 augustus is de dag dat jouw Oculus Quest (of Meta Quest) met de recycling mee mag. Op dat moment stopt Meta namelijk met het onderhouden van de software op de eerste echt mobiele VR bril van het merk.

Hoewel ook al vele apps zijn teruggetrokken, blijft Meta nog wel een tijd een flinke hoeveelheid apps en games aanbieden voor de VR headset. Daarnaast is de verwachting dat het gebruik in combinatie met een PC ook nog lang mogelijk zal zijn.

Hoewel de eerste Quest al snel werd ingehaald door de tweede, die met een flink beter display kwam, was de optiek van de eerste Quest nog altijd ongeëvenaard. Ook het draagcomfort van de eerste Quest lag erg hoog voor die tijd.

De Oculus Quest draaide op de Qualcomm Snapdragon 835 chipset, die destijds alleen in high-end smartphones werd gebruikt. Het OLED display draaide op 72Hz en kwam van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.