Logo GadgetGear.nl
Free@Home Next app
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Busch-Jaeger Free@Home App Vernieuwd

Goed nieuws voor Free@Home gebruikers. Busch-Jaeger heeft de Free@Home app vernieuwd. Sterker nog, de nieuwe app is er al enkele dagen. Het is even zoeken, maar vooral voor Android gebruikers is de nieuwe app echt de moeite waard.

Grote veranderingen, met name voor Android gebruikers

Als het gaat om de gebruiksbeleving, waren de ontwikkelaars van Free@Home jarenlang echt gefocust op iOS. Dit jaar lijkt er een omslag te zijn. Met de nieuwe Free@Home Next app krijgen ook Android gebruikers een beleving die veel beter past bij het mobiele besturingssysteem.

We hebben de app alvast uitgeprobeerd, en de beleving is enorm veel sneller dan we gewend zijn. Ook teksten zijn gewoon goed geschreven. Dit hadden we jaren geleden graag al gezien, maar we zijn blij dat dit nu toch komt.

Daar staat tegenover dat er nog steeds hele rare userflows in zitten. Vooral probleemoplossing wanneer het Access Point na een update niet meer te vinden is in het netwerk, is compleet onbruikbaar.

Free@Home Next app

Wanneer je de app hebt werken, dan is hij echt bloedsnel. Met de favorieten kun je snel bepaalde schakelingen realiseren. Ook de tijdsplanningen zijn snel toegankelijk, maar nog steeds niet gemakkelijk te manipuleren. Daarvoor moet je nog steeds inloggen van achter jouw computer.

Nog steeds betalen voor extern gebruik

Toch doet Busch-Jaeger nog steeds een beetje raar doet ten opzichte van andere platformen in de markt. Is het besturen van jouw huis vanuit jouw huis gratis, moet je buitenshuis betalen om jouw woning aan te sturen. €2,49 per 30 dagen ofwel €30,30 per jaar. Een opvallend standpunt gezien de stevige prijs van de componenten van het platform. Deze abonnementen zijn niet eenvoudig als in-app aankoop beschikbaar. Sterker nog, zelfs iDeal betalingen behoren nog niet tot de mogelijkheden. Credit Card, PayPal of een ouderwetse SEPA machtiging. Ook hier merken we dat de Duitse ontwikkelaars nog steeds weinig feeling hebben met de mogelijkheden van de markt.

Update vereist

Wil je de nieuwe app gebruiken, update dan eerst jouw Free@Home hub. Deze moet minimaal op firmware versie 2.5 draaien. Inmiddels is 2.5.1 ook al beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.