Universitair ziekenhuis Leiden gaat thuis meten met Withings producten

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat patienten voorzien van Withings producten om thuis data te verzamelen en met de artsen te delen. Per diagnose is er een doos beschikbaar met producten. Ook voor patiënten die lijden aan Covid-19.

Het programma heet "The Box". Patiënten ontvangen Withings apparaten waarmee ze thuis hun gezondheid kunnen meten en de gegevens realtime delen met hun zorgverleners bij het LUMC. De voordelen:
- Verlaging van de kosten van zorg, terwijl hetzelfde kwaliteitsniveau van zorg wordt gegarandeerd. Het is een intensieve monitoring door specialisten die patiënten meer bij hun behandelingen betrekt.
- In de huidige context, in plaats van alle patiënten in het ziekenhuis op te nemen, maakt een speciale "COVID Box" ook vroegtijdige ontslag of het naar huis sturen van patiënten mogelijk. Vooral bij relatief milde symptomen komen zo kostbare bedden die nodig zijn voor anderen.

"The Box" werd oorspronkelijk gelanceerd voor hartpatiënten, 3 jaar geleden. Het hielp bij het monitoren van meer dan 800 patiënten en was een succes. In het tijdperk van de pandemie kiest het LUMC voor opschalen naar COVID-19 patienten.

LUMC & Withings zijn van plan meer dan 1.200 boxen aan te bieden. Andere patiententoepassingen zijn zwangerschap, immunotherapie, diabetes, transfusie-ontvangers en patiënten met hartfalen. Alles gericht op die producten die nodig zijn om op afstand te monitoren.

De redactie van GadgetGear gebruik al bijna 10 jaar gezondheidsproducten van Withings. De connected producten geven in de Withings Health app een mooi overzicht van diverse bronnen van Withings producten. Denk aan gewicht, bloeddruk, temperatuur, hartslag, slaapritme en veel meer. Withings is een Frans innovatief bedrijf. Kort is het verkocht aan Nokia, maar spoedig heeft de oprichter de rechten weer teruggekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram