Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Mutrics Musig X Zonnebril met speakers met 4 sterren.

The Good
  • Mooi, zuiver geluid
  • Geluid komt heel natuurlijk over
  • Prettige bril om door te kijken
  • Bril blijft goed zitten
  • Niet te zwaar
The Bad
  • Anderen horen ook jouw muziek, al is het niet zo sterk als dat je dit zelf hoort
  • Weinig bass
  • Telefoongesprekken gaan niet heel goed


Het lijkt dé hit voor volgend jaar te worden, de zonnebril met speakers erin. Ook Mutrics maakt deze, met ondersteuning voor virtual surround sound. Wij kregen als één van de eersten in Europa een exemplaar om mee te testen.

Unboxing

Mutrics doet niet zuinig. Je krijgt een hardlederen etui voor de zonnebril, maar ook een microvezel zakje. Je krijgt een magnetische laadkabel en een poetsdoekje. Eigenlijk valt er niets te wensen.

Review: Mutrics Musig X Audio Zonnebril

Tijdens de #IFA mocht ik een paar minuten de #Bose Frames aanhoren. Bij #Mutrics kregen we hun audio zonnebril meteen mee. Hoewel het testmoment van de Bose te kort was, is de audiokwaliteit van de Mutrics erg goed. Maar hoe sociaal is deze bril? En hoe is het om ermee te bellen?

Geplaatst door GadgetGear op Vrijdag 20 september 2019

Design

De Mutrics Musig X Zonnebril verschijnt in vier uitvoeringen. Er zijn twee zwarte modellen. Een met spiegelende glazen en één met licht doorzichtige glazen. Daarnaast komen een witte en oranje uitvoering met spiegelende glazen. De brillenglazen zijn vervangbaar. Dus wees vooral niet bang voor beschadigingen.

Bediening

Onder het rechter pootje van de Mutrics Musig X Zonnebril zitten de bedieningsknoppen. Deze zijn op de tast goed te vinden en laten zich niet snel, per ongeluk, indrukken. Met de bediening kun je gesprekken aannemen, maar ook Google Assistant en Siri gebruiken.

Audiobeleving

Qua audiobeleving brengt de Mutrics Musig X Zonnebril op papier heel wat mee. Zo is er ondersteuning voor Virtual 5.1 surround sound door een speciale klankkamer en een dubbele speaker in de poten van de bril. Die speaker wordt aangedreven door een TI versterker.

De bril maakt gebruik van Bluetooth 5.0 (Qualcomm chipset) met ondersteuning voor het kwalitatief hoogwaardige aptX en cVc.

Het geluid dat uit deze zonnebril komt is boven verwachting goed gebalanceerd. Mooi is het juiste woord, al mist het een tikje aan bass. Maar dat hadden we niet anders verwacht. Het stereoklankbeeld is perfect. Het volume is niet enorm hard, maar dat is ook prettig voor iedereen die om je heen zit en niet jouw muzieksmaak deelt.

Qua virtual surround is het effect niet overtuigend. Maar ik kom weinig headsets tegen die dat echt waarmaken. Gebruik deze lekker voor muziek of Netflix. Dat is echt prima.

Gesprekken

De Mutrics Musig X Zonnebril kan ook gebruikt worden om gesprekken te voeren. De microfoon is prima, maar de speaker is minder hard dan wanneer je een telefoon direct op het oor zet. In de praktijk neem ik gesprekken liever aan op de telefoon.

Draagcomfort

Ik heb een nogal fors hoofd. Dat is lastig bij petjes, maar de meeste zonnebrillen passen prima. Het scharnier van de Mutrics Musig X Zonnebril is nogal fors en stevig waardoor de zonnebril in het begin behoorlijk heeft geklemd. Later is dit minder geworden. De bril is ook niet te zwaar voor alle technologie die erin ligt.

Conclusie: Mutrics Musig X Zonnebril

De Mutrics Musig X Zonnebril is een goed alternatief voor de Bose Frames. Een stuk goedkoper, een gewaagd design en nog steeds een prima geluid om naar te luisteren. Alleen voor telefoongesprekken zijn we niet helemaal blij met de kwaliteit.

Beschikbaarheid

De Mutrics Musig X Zonnebril is nu verkrijgbaar voor $129.

Update 24-09-2019

Per oktober komt er een groter model voor hoofden zoals dat van mij. Daarnaast wordt het volume verder versterkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.