Logo GadgetGear.nl
Sony Playstation 5 DualSense Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony onthult de PlayStation 5 DualSense controller

Microsoft heeft al laten zien hoe de Xbox Series X eruit gaat zien. Het uiterlijk van de Sony PlayStation 5 is nog geheim. Maar de nieuwe DualSense controller zou weleens een hint kunnen geven.

DualSense in plaats van DualShock

Sony heeft vannacht de PlayStation 5 DualSense controller gepresenteerd. Het is de eerste keer dat Sony afstapt van de DualShock controller die aan het einde van het leven van de Sony PlayStation werd gepresenteerd.

De laatste generatie DualShock controllers kreeg al een touchpad mee, maar de technologie in de DualSense gaat veel verder. Bovendien is de vormgeving flink aangepast. Mogelijk om al deze nieuwe technologie te kunnen huisvesten.

Sony Playstation 5 DualSense Controller

Het nieuwe design wordt geaccentueerd door de witte en zwarte delen van de controller. Deze verhullen de extra breedte en dat de controller stiekem wat meer lijkt op die van de Xbox series. Ook laat deze aan de bovenkant ruimte voor gekleurde LED’s. Deze kleuren mee met wat er in-game gebeurd.

In de controllers zitten nu microfoons. Zo kun je ook zonder headset spelen met je vrienden. De triggers aan de achterkant blijven zwart, maar kunnen nu in intensiteit veranderen om zo een meer realistische gameplay neer te zetten. De haptische feedback motor is zo ontwikkeld, dat je bijvoorbeeld het verschil tussen twee verschillende soorten weg kunt voelen in een racegame.

De controller gaat over op USB-C om op te laden. Dit was micro-USB. De share knop gaat eruit en de create knop komt er voor terug. De functie zal vergelijkbaar zijn.

Sony PlayStation 5

De Sony PlayStation 5 wordt eind van dit jaar verwacht. De nieuwe console zal de directe strijd aan gaan met de nieuwe Xbox Series X van Microsoft. Op specs hebben we de twee al eens vergeleken.

PlayStation 5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.