Gisteren kondigden Netflix, Amazon Prime en YouTube al aan om op een lagere kwaliteit te gaan streamen. Door het vele thuisblijven draaien de serverparken van de aanbieders overuren, maar die enorme hoeveelheden data veroorzaken ook grote problemen in landen om ons heen.

Eerdere maatregelen

Als oplossing zetten YouTube de standaard resolutie niet langer zo hoog mogelijk, maar standaard op 720p. Netflix verminderde de bitrate zonder al teveel aan kwaliteit in te boeten. Hiermee brachten de bedrijven het dataverbruik zo’n 25% omlaag.

Apple TV+

Apple volgt nu de strategie van YouTube en gaat standaard alleen nog SD kwaliteit streamen. Hoe lang deze maatregel van kracht is, is vooralsnog niet bekend.

De situatie in Nederland

In Nederland kan het internet de enorme datastromen doorgaans prima aan. Hier en daar kan het wat vertragingen oplopen. In landen om ons heen is de infrastructuur vaak slechter. Daar kunnen de enorme datastromen vitale communicatie tussen organisaties verstoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.