MacBook Air krijgt flinke update

Vandaag introduceert Apple de vernieuwde MacBook Air: de populairste notebook ter wereld, met snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag en een verlaagde prijs van 1199 euro.

De nieuwe MacBook Air heeft twee keer snellere CPU-prestaties2 en tot 80 procent snellere grafische prestaties3, zodat dagelijkse taken een fluitje van een cent worden en games nog soepeler draaien. Dankzij minimaal 256 GB aan opslag zijn bestanden op de MacBook Air te bewaren. Dankzij de iCloud integratie is echter meer online opslag mogelijk.

Met het schitterende 13-inch Retina-display voor levendige afbeeldingen en haarscherpe tekst, Touch ID waarmee aanmelden en online shoppen makkelijker is dan ooit, een ruim trackpad, een batterij die de hele dag meegaat en de power van macOS Catalina, is dit de beste MacBook Air ooit.

“Van studenten en consumenten die hun eerste computer komen aanschaffen, tot klanten die op zoek zijn naar een upgrade: iedereen is dol op Mac, en vooral op MacBook Air. Ook wij bij GadgetGear zijn fan. Vandaag komen we met een enorme update, met twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag, een verlaagde prijs van 1199 euro en een nog lagere prijs voor het onderwijs”, aldus Tom Boger, Senior Director Mac & iPad Product Marketing van Apple. “Dankzij zijn indrukwekkende, slanke en lichte design, schitterende Retina-display en batterij die de hele dag meegaat, in combinatie met de power en het gebruiksgemak van macOS, is MacBook Air de beste consumentennotebook ter wereld.”

Snellere prestaties voor elke dag

MacBook Air is voor het eerst voorzien van quad-core processors, zodat dagelijkse taken sneller gaan dan ooit, of je nu foto’s ordent, presentaties maakt of video’s bewerkt. Dankzij de nieuwste quad-core Intel Core i7-processors van de 10e generatie tot 1,2 GHz met TurboBoost-snelheden tot 3,8 GHz heeft MacBook Air tot twee keer snellere prestaties vergeleken met de vorige generatie. En met de Intel Iris Plus-graphics levert MacBook Air tot wel 80% snellere grafische prestaties, zodat grafisch veeleisende taken, zoals games en videobewerking, sneller gaan dan ooit.

Nieuw Magic Keyboard

Het nieuwe Magic Keyboard werd geïntroduceerd op de 16-inch MacBook Pro en is nu ook verkrijgbaar op de MacBook Air. Een opnieuw ontworpen schaarmechanisme zorgt voor een key travel van 1 mm, wat prettig typt. De pijltoetsen zijn nu ingedeeld in een omgekeerde ‘T’, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn zonder te hoeven kijken. MacBook Air heeft een prachtige unibodybehuizing van 100% gerecycled aluminium in drie uitvoeringen: goud, zilver en spacegrijs. Het 13-inch Retina-display levert ruim 4 miljoen pixels en miljoenen kleuren. Dus of je nu een e-mail leest, een film kijkt of foto’s bewerkt, de tekst is haarscherp en de afbeeldingen levensecht.

Dubbel zoveel opslag

MacBook heeft nu minimaal 256 GB aan opslag, dubbel zoveel als de vorige generatie. Dus klanten kunnen nog meer films, foto’s en bestanden bewaren. En wie nog meer opslag nodig heeft, kan kiezen voor een SSD tot 2 TB, dubbel zoveel als de vorige maximale opslag.

Ingebouwde beveiliging en privacy

MacBook Air is voorzien van de Apple T2 Security Chip, de speciaal door Apple ontworpen siliciumchip van de tweede generatie, die tijdens het opstarten controleert of er niet geknoeid is met de software en die alle gegevens op de SSD snel kan versleutelen. Daarmee bieden MacBook Air en alle andere Macs met de T2-chip meer veiligheid bij het opstarten en opslaan dan welke andere notebook ook. Ook alle Touch ID-gegevens worden beveiligd door de T2-chip, dus of je nu je Mac ontgrendelt, online een wachtwoord invoert of een aankoop doet, je gegevens lopen geen gevaar.

De nieuwe MacBook Air is direct leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.