Test Acer Chromebook 14" CB3-431-C5K7

Chromebooks zijn een ervaring op zich. Als je jaren met 'normale' Windows en MacOS laptops hebt gewerkt is het best eng om over te stappen op een laptop die zonder internet niets kan. Maar het meeste kan tegenwoordig prima in de cloud. Vooral wie flex werkt zal eerder het werken met bestanden in de cloud en webapps een zegen vinden. De nieuwe Acer ChromeBook 14" met aluminium behuizing moet de beleving compleet maken.

Praktijk
P1130012Een dikke maand zijn we nu onderweg met de Acer 14" Chromebook. De meeste mensen verwarren de aanblik van de Acer met een MacBook Air. De vormgeving en materiaal gebruik is duidelijk op Apple geïnspireerd. Leg ze echter naast elkaar en de verschillen zijn duidelijk zichtbaar. De MacBook Air is ranker en verfijnder. Van vormgeving tot aluminium. De Acer oogt desondanks naast een MacBook geenszins goedkoop. Alles is op het eerste oog kwaliteit. Wie echter van dichtbij kijkt ziet details die Apple nooit zou toestaan. Delen sluiten niet overal exact op de micrometer aan en de rand onderaan het scherm vertoont onder een bepaalde invalshoek wat kieren. Neem de Acer echter mee op pad en in de praktijk let je niet meer op die kleine imperfecties. De Acer Chromebook 14 is ongetwijfeld mooier dan de lompe kunststof laptops waar de meeste mensen mee werken. De Chromebook 14 is chique, niet zwaar en lekker dun.

Compleet
P1130013Het openen van de Chromebook gaat lekker solide. Een goed schanier zonder geluid en onduidelijke beweging. De frictie is exact goed om het scherm onder alle standen open te laten staan. Het toetsenbord is prima. De aanslag is kort maar duidelijk. Het enige wat mist is een verlichting in de toetsen. Het touchpad lijkt erg veel op een MacBook aanwijsvlak. De muisklik is gevoelig maar goed. Geluid en beeldscherm zijn beter dan je voor het prijspunt zou verwachten. De aansluitingen voor USB, HDMI en hoofdtelefoon zijn goed bereikbaar. Het Belkin slot en de kleine voeding maken duidelijk dat de Chromebook 14 zich echt wil meten met de high end laptops. Zelfs een goede webcam ontbreekt niet!

Het hart van de Chromebook is dual-core Intel Celeron N3060 processor, met energie arme 1.6GHz kloksnelheid. Indien nodig realiseert de Celeron 2.48GHz. Het resultaat is een prima responsieve laptop ervaring met een accu die dik een dag meegaat. Het interne geheugen is met 4GB karig, maar voldoende. De koper heeft de keuze uit 16GB of 32GB eMMC opslag. Binnenkort zouden Android apps op de Chromebook te gebruiken zijn. Dan valt de noodzaak van online zijn weg en komen legio leuke apps beschikbaar. De 32GB zal dan waarschijnlijk snel beperkt zijn. Nu is de opslag voldoende.

Google
P1130014Werken met de Google apps is verfrissend. Word, Excell en Powerpoint documenten zijn prima te openen in de Google apps. Deze apps werken echt verrassend lekker en maken het werken met een Chromebook echt een verademing vergeleken met Windows. Voor gezinnen is een Chromebook echt een aanrader. Iedereen kan inloggen met een eigen account en de kosten zijn erg laag.

Conclusie
Wij zijn verliefd geworden op de Acer Chromebook. Zonder problemen laten we vaker de MacBook Pro thuis. Werken en presenteren gaan prima met de Acer Chromebook 14. De iets mindere perfectie in afwerking nemen we voor lief voor de extreem lage prijs van 369 Euro. Wanneer de tieners in huis de Chromebook niet meer willen afgeven, weet je zeker dat het een goed product is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • fantastische eerste indruk
  • compleet systeem
  • accu duur meer dan een dag
  • touchpad
  • kleine voeding

THE BAD

  • minuscule kieren
  • ontbreken toetsenbord verlichting
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram