Zeeman Albert
Zeeman Albert

Anti Corona gadgets?

Er is nog veel onduidelijk omtrent Corona / Covid-19. UV-C  (ultraviolet) licht doodt bacteriën, maar schijnt ook griep virussen te doden. Covid-19 is nog niet getest, maar deze drie producten zou je vandaag kunnen gebruiken.

Anti Corona / COVID-19

Handen worden niet meer geschud; veel mensen wassen meer dan ooit hun handen en hoesten zonder hand voor je mond is opeens een bedreiging. De wereld is razendsnel bewust geworden wat hygiëne is en het gedrag van miljoenen mensen is aangepast. Hier drie producten die wij onlangs op beurzen hebben gespot en aan t testen zijn. Binnenkort komen de gebruikstesten. Medisch kunnen we geen uitspraken doen, maar UV-licht schijnt behalve 99% van de bacteriën ook een groot aantal virussen te kunnen doden. Er is inmiddels in andere landen al een run op UV-C licht en UV-C componenten.

LIZ – schoner water

De LIZ fles is als Kickstarter begonnen en inmiddels op IndieGogo te koop. De fraaie metalen fles heeft een dop met touch bediening. In de dop zit een temperatuur sensor en een uv-led. Dit ingebouwde UV-C-licht vernietigt tot 99,9% van de schadelijke virussen en geur veroorzakende bacteriën. Gebruikers hoeven slechts twee keer op het deksel te tikken om het sterilisatieproces te starten. Het UV-C-licht  steriliseert een lege fles of het water in de fles door het DNA van virussen en bacteriën af te breken. De LED-indicator stopt met knipperen wanneer de sterilisatie is voltooid. Door de fles en het water te steriliseren, kunnen gebruikers met LIZ Smart Bottle schoon drinken. Let wel dat je geen slootwater om kan toveren tot drinkwater. Het is meer bedoeld om probleemloos kraanwater overal te kunnen drinken.

De dop kan ook de temperatuur van de drank erin aangeven. Door eenmaal op de slimme dop te tikken, knippert de LED in de kleur die overeenkomt met het temperatuurbereik van de drank: blauw voor koud, geel voor warm of rood voor heet.

Phonesoap – voor een schone telefoon

Het glas van de telefoon bevat heel veel bacteriën. Jouw handen raken het steeds aan. Wat jouw handen aanraken komt dus ook op het scherm. Wie appt er op de toilet? Handen wassen is prima, maar zodra je op jouw telefoon weer gaat werken, komen alle bacteriën weer op jouw handen.

Phonesoap is een doosje met een UV lamp in de deksel en in de bodem. Leg jouw telefoon er in en automatisch start het reinigingsproces met licht. In tien minuten doodt het licht 99% van de bacteriën en sommige virussen, waar enkele Corona varianten aldus de makers. Wie de telefoon ook wil opladen, kan een kabeltje door de deksel voeren.

Tandenborstel reinigen

Op Amazon zijn er diverse producten met UV-C licht om de tandenborstel te reinigen. Ooit nagedacht waar de tandenborstel staat? Vaak staat de tandenborstel in de badkamer waar ook een wc kan zijn. Heerlijk voor de bacteriën zo in de lucht te hangen en zich uiteindelijk op de tandenborstel te nestelen. Of een familielid die staat te niezen in de badkamer met de tandenborstels netjes op een rijtje. Klaar om alles te ontvangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.