Nu TCL bezig is om onder eigen merk groot te worden in Europa en Amerika, lijkt het merk te gaan consolideren. Zo heeft het merk laten weten te stoppen met de verkoop van BlackBerry smartphones.

In 2016 bracht TCL de eerste Android smartphones op de markt onder het merk BlackBerry. TCL bouwde de hardware, een deel van de software was afkomstig van BlackBerry. Om zo het idee te geven dat het om een super veilige smartphone zou gaan. BlackBerry zelf lanceerde maar één generatie Android smartphones en sloot daarna de deuren voor de eigen productie.

De strategie achter de BlackBerry smartphones was een bijzondere. In plaats van dat TCL gebruik maakte van de distributie en PR kracht van haar Alcatel divisie, moest het merk echt alles zelf doen. Zo ontvingen wij ook onze BlackBerry samples via een lange omweg vanuit Parijs terwijl Alcatel de samples altijd direct aan ons levert.

Naast BlackBerry, is (of was) TCL ook eigenaar van Palm. Waar de BlackBerry smartphones afweken door een fysiek toetsenbord te bieden, week de Palm smartphone af op alle gebieden. Het was een companion smartphone waarvan het succes onbekend is. In hoeverre TCL het merk Palm nog wel gaat aanhouden is ook onbekend.

En dan blijft uiteindelijk het merk Alcatel over. Dat zal, in ieder geval voor nu, naast TCL blijven draaien. Maar wie weet wat TCL van plan is. Het Chinese merk heeft Nederlanders aan het stuur, dus er zal vast goed over zijn nagedacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.