In China mag zeker tot 10 februari niets worden geproduceerd. De regering probeert hiermee te voorkomen dat mensen te dicht op elkaar zijn waardoor het Coronavirus om zich heen kan slaan. Ook voor de megafabrieken van iPhone fabrikant Foxconn is dit een enorm probleem. Maar daar lijken ze een oplossing te hebben gevonden.

In China is namelijk een enorm tekort aan mondkapjes ontstaan. Zelfs hier in Europa plunderen Chinezen de schappen wanneer ze weten dat ergens mondkapjes te koop zijn. Daarom is Foxconn van plan om haar productiecapaciteit eerst in te zetten voor de productie van mondkapjes.

Het idee zou zijn om eerst voor het eigen personeel te produceren. Zo kunnen die de fabricagelijnen weer opstarten en kan de productie van de nieuwe iPhone en andere tech producten weer op gang komen. Daarna zou dan ook nog worden geproduceerd om het land van mondkapjes te voorzien.

Als het Foxconn lukt om op deze manier weer te kunnen starten, staat de iPhone fabrikant nog een andere grote uitdaging te wachten. Door het Chinees nieuwjaar is het personeel grotendeels over het enorme land verspreidt. Het laatste waar de overheid op zit te wachten, is dat mensenmassa’s in beweging komen en op centrale locaties samenkomen. Dus zelfs als de productielijnen weer open mogen, is het nog maar de vraag waar Foxconn de handjes vandaan gaat halen om de lijnen op gang te houden. Hoewel Foxconn al jaren enorme hoeveelheden robots aan het werk zet, zijn nog steeds vele mensenhanden nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.