Breaking: Mobile World Congress gaat niet door

Vanavond is bekend gemaakt dat het Mobile World Congress niet door gaat. Eerder vandaag zegden Royole en HMD (Nokia) ook alle activiteiten voor het evenement in Barcelona af. Het nieuws komt direct vanuit de organisatie.

Het Mobile World Congress is 's werelds belangrijkste tradeshow voor de telecomindustrie en vindt standaard eind februari plaats in Barcelona. Het is dé plek waar dé nieuwe vlaggenschip smartphones van merken als LG, Sony en vele andere merken worden gelanceerd.

Het begon met LG

Een kleine twee weken geleden begon het allemaal met LG. Het Koreaanse bedrijf gaf aan de activiteiten op ISE (Deze week in Amsterdam) en MWC af te blazen. Het merk wilde haar personeel en relaties niet onnodig in gevaar brengen met het Corona virus dat met name China in haar greep houdt. Het congres kent een enorme Chinese deelname.

Niet veel later kwamen ook afmeldingen van andere grote merken binnen. Intel, Amazon, Facebook, HMD, Western Digital en anderen sloten aan bij LG. Ook Samsung liet vandaag al weten dat op ISE en MWC zo min mogelijk personeel staat. Personeel dat aanwezig is op die events moet daarna verplicht twee weken vanuit huis werken om besmetting op kantoren te voorkomen.

GSMA maakte het bekend

Vanavond werd het nieuws bekend gemaakt bij monde van GSMA CEO John Hoffman zo melden Bloomberg en El Pais. GSMA is de organisator achter het congres en vertegenwoordigt 1.200 bedrijven. De CEO gaf aan dat het corona virus de organisatie van het evenement onmogelijk maakt. Ondanks dat MWC al verregaande maatregelen heeft genomen om besmettingen tijdens het evenement te voorkomen. Sterker nog, in vergelijking tot ISE, stelde het MWC zich buitengewoon verantwoordelijk op in deze situatie.

Rondom het MWC worden traditioneel veel evenementen georganiseerd. Evenementen voor de pers zoals pers presentaties van nieuwe toestellen, maar ook evenementen waar meerdere merken hun waren presenteren zoals Showstoppers en Pepcom. Showstoppers liet gisteravond nog weten absoluut door te gaan. De verwachting is dat deze events worden afgezegd, evenals persreizen.

Inmiddels is ShowStoppers ook afgezegd.

Statements van verschillende bedrijven

Western Digital

The health and safety of our employees is a top priority for Western Digital. Due to concerns regarding the coronavirus, we have taken the precautionary measure to withdraw from participating in Mobile World Congress 2020 later this month in Barcelona, Spain.

HMD Global

We believe the prudent decision is to cancel our participation at Mobile World Congress and want to express our sincere thanks to the GSMA and other authorities for their tireless efforts to address the challenges resulting from Covid-19, and they have our full support as they move forward.

Impact op de lokale economie

De impact op de lokale economie zal enorm zijn. Op en om het evenement worden vanaf het weekend voorafgaand aan MWC letterlijk miljoenen uitgegeven. Van luxe feestjes tot taxivervoer. De lokale economie zal naar verwachting dan ook een flink stuk omzet inleveren dit jaar. Bovendien is het de vraag wat er gaat gebeuren met de vele vliegtickets en hotelkamers die zijn geboekt voor het evenement.

We verwachten de komende uren meer nieuws uit Spanje. Dit artikel wordt constant van updates voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram