Tegenwoordig kun je er niet meer omheen, de refurbished hype. Steeds meer mensen stappen over op refurbished producten. Refurbished betekent ‘’gereviseerd’’. Dit houdt in dat de producten gebruikt zijn, maar om verschillende redenen aan de kant zijn gelegd. Deze producten worden dan opgekocht, gecontroleerd en opgeknapt door bepaalde bedrijven voordat ze weer voor de verkoop beschikbaar worden gesteld. Deze producten doorlopen een uitgebreide controleproces. Hierdoor ben je zeker van een uitstekende kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de refurbished iPhone. Waar moet je allemaal nou op letten bij het aanschaffen van een iPhone refurbished? Er zijn een aantal belangrijke punten. In dit artikel zullen we hier verder op in gaan.

De prijskwaliteitsverhouding van de refurbished iPhones

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone is de prijskwaliteitsverhouding. De refurbished iPhones worden door de meeste aanbieders in drie verschillende gradaties aangeboden met daarbij een passende prijs. De drie verschillende gradaties zijn; de A-, B- en C-grade. Een A-grade toestel bevat geen tot enkele gebruikssporen. Bij een B-grade zullen er vaak meerdere lichte gebruikssporen te zien zijn. Tenslotte is er nog de C-grade, hierbij zijn eerdere meerdere diepere gebruikssporen in het toestel te zien. Let daarom altijd goed op de prijs die hoort bij de conditie waarin je een refurbished iPhone koopt. Je mag natuurlijk verwachten dat de prijs stukken lager ligt bij een toestel waar meerdere gebruikssporen te zien is. Vandaar dat een C-grade refurbished iPhone stukken goedkoper is ten opzichte van een A-grade refurbished iPhone.

Let goed op de verschillende aanbieders

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt voor refurbished iPhones. Probeer deze aanbieders zo goed mogelijk te vergelijken en te analyseren. Dit kan door middel van de reviews. Zeg nou zelf, wat is nou betrouwbaarder dan de verschillende ervaringen die de klanten hebben met de aanbieder? Een groot aantal positieve reviews kan laten zien dat de aanbieder betrouwbaar is, een goede service verleent en goede prijskwaliteitsverhouding hanteert. Lees de reviews dus altijd even door. Dit kost je maar een paar minuten, maar kan je veel informatie geven over de aanbieder.

De garantievoorwaarden per bedrijf

Elke aanbieder heeft bepaalde garantievoorwaarden die flink kunnen verschillen met elkaar. In de garantievoorwaarden wordt aangegeven wat de garantietermijn is op de producten die zij aanbieden, maar ook welke onderdelen wel of niet on de garantie vallen. Om zeker te zijn van een goede aankoop, is het belangrijk om deze voorwaarden door te lezen. De meeste aanbieders geven gelukkig één tot twee jaar garantie op hun producten.

Wanneer je toch niet tevreden bent over je aankoop heb je als consument het wettelijk recht om je aankoop binnen 14 dagen standaard te retourneren. Hierdoor hoef je bij een verkeerde aankoop nergens bang voor te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.