Elvi
Elvi

Review Swappie Premium, bijna nieuwe iPhone, iets goedkoper

Elvi beoordeelde namens GadgetGear de Swappie iPhone14 Pro met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zo goed als nieuw
  • Bijna 200 euro goedkoper
  • Swappie garantie

THE BAD

  • Postpakket verpakking

Een nieuwe smartphone kost veel geld, dat weet iedereen. Als je iPhone fan bent, is het nog lastiger om een goed betaalbare telefoon te vinden. Bezuinig je door genoegen te nemen met een oud model, of een tweedehands exemplaar? Swappie heeft refurbished iPhones waar GadgetGear eerder over schreef. Nu is er de Premium lijn met iPhones die eigenlijk zo goed als nieuw zijn. Wat scheelt het en is het de moeite waard?

Apple en korting

Apple heeft in de USA zelf refurbished iPhones. Dat zijn telefoons die soms niet of nauwelijks gebruikt zijn. Een interessante optie voor wie naar de USA reist. Helaas zit dat er voor mij niet in en mijn iPhone was echt op. Zo begon een zoektocht naar een afgeprijsde iPhone. Die route kon snel eindigen want er is nauwelijks ergens een aanbieding. Apple had vroeger nog weleens Apple Days met leuke kortingen, maar die zijn er niet meer. Studentenkorting geldt op geselecteerde Apple producten en is zeker interessant, maar helaas niet op iPhones. Zo ben ik wel aan mn MacBook Air en Beats hoofdtelefoon gekomen.

Swappie Premium is op mijn radar gekomen doordat Swappie mij al eerder was getipt door de redactie van GadgetGear. Een zo goed als nieuwe iPhone met garantie van Swappie en dan voor een dikke honderd Euro minder dan via Apple.

 

Momentopname

Wat direct opvalt is dat het aanbod van Swappie telefoons, zeker van de Premium lijn, behoorlijk wisselt. Het is natuurlijk afhankelijk van wat er beschikbaar is. Swappie werkt over meer landen en zo is het aanbod redelijk groot. Maar als je exact een kleur, model en geheugen wilt, dan moet je wel geluk hebben dat die er is. Dat is de keerzijde van de gunstig geprijsde iPhones van Swappie. Bij de gewone Swappie iPhones kan je zien wat de kwaliteit van de telefoon is, zoals de gebruikssporen en de kwaliteit van de accu. Swappie garandeert altijd een accu met minimaal 80% werking. Als je wilt, kun je tegen bijbetaling een nieuwe accu krijgen. Swappie zet deze dan voor je in.

Premium

De premium modellen van Swappie zijn zo goed als nieuw. Met dus een volledig werkende accu en geen gebruikssporen. De kwaliteit van de iPhone14 Pro camera is werkelijk super, heb ik gezien. De Max was mij net te groot, zo is de keuze gevallen op een iPhone 14 Pro met 256GB opslag. Op moment van kiezen had ik eigenlijk direct moeten toeslaan want de volgende dag was dezelfde telefoon een paar tientjes duurder. Of dat door de vraag of de voorraad komt; geen idee. We vragen het aan Swappie zelf.  Het antwoord is duidelijk. “We staan bij Swappie voor eerlijke prijzen voor eerlijke producten en zullen niet zo ver gaan dat we gebruik gaan maken van sneaky trucjes! ” Maar wees dus wel gewaarschuwd dat wanneer je een model gevonden hebt en de prijs okay lijkt, dat je dan meteen toe moet slaan. Het is geen cookie truc zoals met vliegreizen, maar gewoon omdat de beschikbaarheid van producten voor Swappie sterk wisselt. Uiteindelijk heb ik 1259 Euro betaald in plaats van 1456 Euro bij Apple. Dat scheelt dus tweehonderd Euro en dat is voor een student gewoon veel. Swappie geeft overigens 24 maanden garantie op de telefoon. Een ander redactielid heeft eerder een Swappie gekocht en had een probleem waarbij Swappie direct een ander model aanbood of het geld retour. Geen schimmige discussies of kleine lettertjes dus.

Uitpakken

Swappie informeert je netjes over het klaarmaken van het toestel, het verzenden en het aflevermoment. In totaal heb ik er niet langer dan 5 werkdagen op moeten wachten. Mijn Swappie Premium kwam met een gewone brievenbus envelop. Geen luxe verpakking ofzo. Gewoon een witte enveloppe met een klein laagje bubbelplastic. Daarin zat dan het Swappie Premium doosje wat een algemeen doosje is. Wel netjes ingepakt met oplaadkabel en simkaart pinnetje. Zo heb je toch een redelijke uitpak ervaring. We hebben de Swappie Premium iPhone 14 Pro van alle kanten bekeken, maar werkelijk niets duidt op gebruik. Deze telefoon werkt als nieuw en je bespaart dan wel 200 euro.

Installatie en gebruik

Het in gebruik nemen van deze Swappie Premium iPhone 14 Pro is net als met een nieuwe iPhone. De iPhone 14 Pro is perfect qua formaat en de camera’s maken de kwaliteit foto’s die ik graag wilde hebben voor mijn studie en social media. De kleuren zijn zoals ik van Apple gewend ben heel natuurlijk. Het blijft een kwestie van smaak. Er zijn mensen die zweren bij Samsung of Google camera’s, maar voor mij is de iPhone toch wel het meest neutraal en consistent over de diverse modellen. De Swappie is meegegaan op een dagtrip naar Verona en natuurlijk heb ik daar een filmpje van gemaakt. Heerlijk om weer soepel en snel te kunnen werken met prachtige resultaten. Dat was met m’n 5 jaar oude iPhone X niet te doen.

Conclusie

Swappie heeft een uniek aanbod met iPhones tegen een iets lagere prijs zonder angst voor oplichterij. Swappie is eerlijk over de kwaliteit die je krijgt. Met de Premium lijn heb je een nieuwe iPhone. Ieder moet zijn/haar eigen keuzes maken, maar die twee honderd euro die ik bespaard heb, zijn mij het dik waard. Zoals met elk nieuw product is het hopen dat je geen beroep hoeft te doen op de garantie. Als dat het geval is, dan hebben we op de redactie eerder ervaring dat die ronduit goed is.

Prijzen van Swappie Premium modellen zijn momentopnamen. Op dit model is ongeveer 14% bespaard.

Filmpje gemaakt met deze iPhone 14 Pro via Swappie gekocht.

https://www.instagram.com/reel/CwivEr4g2ge/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Swappie webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.