Tesla doet het goed, Chinese Model 3 goedkoper

Tesla Model 3

China is op dit moment de grootste markt voor EV’s (elektrische auto’s). Om een grote speler op die markt te worden, is Tesla lokaal gaan produceren. Door subsidies van de Chinese overheid, wordt model 3 daar een stuk goedkoper. Bovendien heeft Tesla boven verwachting veel auto’s afgeleverd.

Overheidssubsidies in China

Goed nieuws voor de Chinese koper van Tesla’s Model 3. Dat model zal daar zo’n €10.000 goedkoper zijn dan wanneer je de bolide hier in Nederland zou kopen. De Nederlandse modellen worden nog in de VS geproduceerd.

De lagere prijs in China komt door de subsidies die de Chinese overheid verstrekt op lokaal geproduceerde elektrische auto’s. China is op dit moment de grootste markt voor elektrisch vervoer. Tesla start de uitlevering van Model 3 in China op 7 januari, 18 dagen voor het Chinees nieuwjaar.

Tesla Model 3

Goed op koers

Tesla verwacht zelf 250.000 auto’s per jaar te produceren vanuit de fabriek in Shanghai. Ter vergelijking, in heel 2019 produceerde Tesla 367.000 auto’s. Het automerk had ten doel gesteld 360.000 tot 400.000 auto’s te produceren en was dus aardig op koers. In Nederland wist Tesla in december alleen al, 11.563 Model 3’s op naam te zetten. Weliswaar met de nodige klachten van eigenaren omdat de auto’s veelal beschadigd en met een lege accu werden opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.