CES: Sony verrast met elektrische auto Vision-S

Helaas liet Dyson in 2019 weten toch niet met haar langverwachtte elektrische auto te komen. De entree in de automotive industrie bleek een te grote stap. Techreus Sony zet wel een eerste stap en verrast iedereen met haar Sony Vision-S.

De showcase

De Sony Vision-S is niet zomaar een prototype. Onze Albert Zeeman, die op de CES aanwezig is, bestempelde het voertuig vooral als showcase van alles dat Sony qua technologie te bieden heeft. Van de ontwikkeling van surround view camera’s tot aan 3D TOF camera’s die de veiligheid op de weg verbeteren. Het verruilen van de spiegels voor camera’s en displays en natuurlijk overweldigende in-car entertainment voor al die uurtjes die je bij de laadpaal staat.

De Sony Vision-S is namelijk een EV, een elektrische auto. Hij beschikt over twee elektromotoren met een maximaal vermogen van 400kW. De maximale snelheid zou rond de 240km per uur liggen.

In samenwerking met

Sony presenteert de Vision-S in samenwerking met diverse andere merken. Zo is er ook gebruik gemaakt van technologie en producten van Bosch, Nvidia, Continental, Qualcomm, BlackBerry, Gentex en HERE.

Komt hij er echt?

Of Sony ook echt plannen heeft om de automarkt te veroveren is onbekend. Het zou wel een interessante stap zijn voor het merk. Op veel fronten heeft Sony moeite om de markt vast te houden, ondanks haar sterke technologie. Sony wist al eens de markt voor gaming te pakken. Ons gevoel zegt dat hier wel een kans ligt voor de Japanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “CES: Sony verrast met elektrische auto Vision-S”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram