Review: Arlo Security Light

Arlo Security Light

We zijn al jaren verliefd op de beveiligingscamera’s van Arlo. Het enige echt draadloze systeem dat je lekker buiten kunt hangen. En met de tweede generatie van de Arlo Pro zijn ze ook nog eens voorzien van handige herlaadbare accu’s. Met de komst van de Arlo Security Light zien we de eerste echte uitbreiding van het platform.

Unboxing

In de doos van de Arlo Security Light vinden we het lampje zelf, een muurbeugel, een oplaadbare accu, een setje waardeloze schroeven (echt waar, gebruik eigen schroeven), een micro-USB laadkabel, een raamsticker en een bridge. Op de website lezen we dat je ook nog een voeding en netstroom kabel zou krijgen, maar dat is onzin.

Design

Qua design is de Arlo Security Licht een beetje een raar dingetje. Tenminste, als je een standaard breedstraler verwacht zoals die met regelmaat in de bouwmarkt liggen. De Arlo Security Licht is kleiner en ook echt een dikkertje. Maar wel zeer elegant qua vormgeving. De dikte heeft ook te maken met dat dit lampje dezelfde accu gebruikt als de Arlo Pro 2 camera’s.

Arlo Security Light

Wat opvalt, is dat er geen ruimte meer is voor de bekende magnetische aansluiting. Bij de camera’s krijg je halve bolletjes die je op muren en plafonds kunt bevestigen. De camera’s klikken hier magnetisch op.

De Arlo Security Licht heeft dit niet meer, maar komt wel met de duurdere muurbeugel die je anders los moet aankopen. De schroefaansluiting is een standaard formaat voor statief-achtige oplossingen. Je kunt dus behoorlijk creatief worden met de montage van dit lampje.

Naast deze witte versie met zwarte frontplaat, verkoopt Arlo ook een compleet zwarte uitvoering van deze camera.

Installatie

Je zou verwachten dat de Arlo Security Light op dezelfde hub gaat draaien als de camera’s, maar dit is niet waar. Je krijgt van Arlo weer een nieuwe hub die je op een stopcontact steekt. De installatie verloopt hiermee een stuk vlotter.

Arlo Security Light Muurbeugel

Werking

De Arlo Security Light maakt gebruik van passieve infrarood detectie. Logisch, want er zit geen camera in. Het maximale bereik is 7 meter, maar dit is aanpasbaar om te voorkomen dat de lamp onnodig aan gaat.

Wat de Arlo Security Light erg leuk maakt, is dat je hem volledig in jouw smart home kunt integreren. Zowel via Amazon Alexa als Google Assistant en IFTTT. Zo kan ik bijvoorbeeld ook de andere lampen in de tuin aanzetten wanneer de Arlo Security Light iets ziet.

Daarnaast is het ook mogelijk het detectiegebied van de Arlo Security Light te koppelen met de Arlo camera’s. Zo kan de Arlo Security Light de trigger zijn om camera’s alvast te laten starten met opnemen. Binnen het ecosysteem is dit dus een enorm leuk product.

De (mogelijke) onzin

Met de Arlo Security Light is het ook mogelijk om jouw eigen feestje te maken. Je kunt kiezen uit 16m kleuren licht en ook nog eens een soort stroboscoop aanzetten. De stroboscoop is natuurlijk een soort van alarmlicht, maar ik weet niet in hoeverre ik daar persoonlijk toegevoegde waarde in zie.

Arlo Security Light LED's

Wat zeker wel toegevoegde waarde is, is de mogelijkheid om groen licht te gebruiken. Dit leidt dieren minder af en zie je nu steeds vaker. Vooral bouwplaatsen en een aantal fietspaden worden al groen verlicht. Hier ben ik echt een voorstander van. Echter moet je er wel rekening mee houden, dat gekleurd licht veel minder fel zal zijn. Dus dat is zeker nice to have.

Accessoires

Naast verschillende mounts, verkoopt Arlo ook de Smart Light Bridge. Deze lijkt op de hub die je bij jouw installatiepakket hebt zitten en vergroot het bereik met zo’n 30 meter. Ideaal voor grote woningen. Natuurlijk kun je ook camera’s zonder bridge kopen en er zijn verschillende siliconen hoesjes om het uiterlijk van de camera aan te passen.

Conclusie: Arlo Security Light

Zoek je enkel een felle lamp die aangaat op beweging, dan is de Arlo Security Light een overpriced speeltje. Heb je al Arlo camera’s en of ben je druk met een smart home, dan wordt de Arlo Security Light ineens heel interessant. Sterker nog, ik reeg er steeds meer lol van naarmate ik het lampje langer in mijn netwerk had. Wel is het jammer en misschien zelfs raar, dat je er weer een extra bridge voor nodig hebt. Hoe dan ook, een enorm leuk lampje!

Arlo Security Light kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke vormgeving
  • Handig op een accu
  • Goede detectiemogelijkheden
  • Mooie lichtopbrengst
  • Goed te integreren in het smart home

THE BAD

  • Wat een prutschroefjes worden er meegeleverd...
  • Waarom een extra bridge?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arlo Security Light kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com