Logo GadgetGear.nl
Fossil Hybrid HR
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fossil introduceert nieuwe smartwatches met langere accuduur, zonder WearOS

Eerder deze week brak het nieuws dat Google, Fitbit overnam. Vermoedelijk om de tractie van WearOS te vergroten. Na Huawei en Samsung, komt ook Fossil met een alternatief platform om een flink langere accuduur te garanderen.

Waar Huawei en Samsung voor een volledig eigen OS hebben gekozen op basis van een kleuren touchscreen, kiest Fossil een andere route met haar Hybrid HR platform.

Fossil Hybrid HR

Een klein deel van de wijzerplaat is een rond display terwijl de buitenste rand nog gewoon cijfers gebruikt. Op dat display worden direct de meldingen getoond. Met dit display en het lichte besturingssysteem is het mogelijk een batterijduur van twee weken neer te zetten.

Naast het nieuwe display, bevatten de klokjes ook de gebruikelijke smartwatch features zoals health tracking, timers etc. De klokjes zijn tot 3ATM waterdicht en zijn in een uurtje volledig opgeladen.

Naar verwachting, blijft Fossil ook nog WearOS smartwatches uitbrengen, maar strategisch is het een interessante stap. Iedereen voor wie alleen notificaties van belang zijn, zal een lange accuduur een prima reden zijn om voor één van deze klokjes te gaan.

Beschikbaarheid

De Fossil Hybrid HR ligt vanaf nu in de winkel.

Fossil Hybrid HR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.