Logo GadgetGear.nl
Fossil Q Grant smartwatch
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Waarom Fossil stopt met smartwatches

In 2021 bracht Fossil haar zesde generatie smartwatches uit. Niet alleen onder het eigen Fossil merk, maar ook onder merken als Skagen, Michael Kors, Kate Spade, Emporio Armani, Puma, Misfit, Burberry, DKNY, Armani Exchange, Columbia Sportswear, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Tory Burch, Callaway Golf, Adidas, Zodiac en Diesel. Deze week gaf Fossil aan van plan zijn te stoppen met smartwatches.

Fossil ziet als merk meer toekomst in de ontwikkeling van traditionele horloges en lederwerk onder de merken die het bezit of waar het de rechten op heeft. Het merk ziet daar ook echt grote groeikansen, aldus the Verge. Ook is het landschap van smartwatches en wearables te veel veranderd. Mogelijk doelt Fossil hiermee op de nadere samenwerking tussen Samsung en Google.

Jarenlang draaide Samsung haar eigen besturingssysteem op haar smartwatches.

In mei van 2021 lieten Samsung en Google weten dat ze de ontwikkeling van Samsung’s Tizen en WearOS samen zouden brengen. Samsung kreeg de mogelijkheid om als eerst met het nieuwe WearOS naar buiten te treden en features kregen een exclusieve première op de hardware van Samsung. Hierdoor werd het lastiger voor Fossil om zich op software te onderscheiden. Bovendien hebben smartwatchmakers als Samsung, Oppo/OnePlus, Apple etc een veel sterker distributienetwerk naar de techlievende consument, waar de slimme uurwerkjes van Fossil toch vooral bij de juwelier lagen.

Fossil Q Founder

 

Hoewel de zesde generatie generatie smartwatches uit 2021 in 2023 nog een update kregen, zal dit dus de laatste generatie smartwatches van deze luxe merken zijn.

Laat Fossil jou als consument nu in de steek? Dat zeker niet. Je mag van Fossil verwachten dat ze de software van haar smartwatches nog een tijdje zal onderhouden. Fossil. Hoelang dit is, is onbekend. De laatste update kwam afgelopen november uit.

Fossil kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Denk niet dat we veel aan het merk gaan missen. Vond het wel mooie horloges, ook de merken die gebruik maakten van Fossil als basis die als plakmerk op die dingen gaan staan hadden in bepaalde gevallen echt mooi uitziende horloges.

    Maar kwalitatief was het allemaal nooit veel en het is duidelijk dat e daar ook weinig om gaven, anders was het over de jaren wel beter geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.