Review: Eminent USB Type-C to Displayport 4K Converter (AB7873)

Eminent AB7873 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wel een USB-C aansluiting op je laptop of Chromebook, maar geen DisplayPort voor die mooie monitor die je net hebt gekocht? Dan is er de Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter.

Uitpakken

Eminent levert de Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter in een mooi, compact doosje. In het doosje vinden we alleen de adapter en de verplichte documentatie.

Design

Het design van de Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter is precies wat we van het merk gewend zijn. Keurige aluminium connectoren met op de grootste, het Eminent logo. Daartussen, een korte en nette siliconen kabel. Alles tot in de puntjes afgewerkt. De connectoren lijken zelfs verguld te zijn.

Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter

Specs

De Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter kan 4K beeld uitsturen op maximaal 60 frames per seconde. Belangrijk is wel dat jouw USB-C poort Alternate Mode (DP Alt Mode) ondersteund. Dit zal je niet snel zien in de handleiding. Maar alle Apple MacBook Pro modellen bevatten dit bijvoorbeeld standaard op de poorten. De Huawei MateBook Pro series bevat dit alleen op de rechter USB-C poort. Dus als één poort het niet doet, probeer een andere.

Wil je de aansluiting gebruiken om te streamen met Ziggo Go, Netflix of een andere dienst, heb ik vervelend nieuws voor je. Dat gaat niet werken. Er zit namelijk geen content beveiliging op deze dongle. Eminent verkoopt wel HDMI dongles en kabels met deze beveiligingslaag.

Conclusie: Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter

De Eminent Business Line USB Type-C to Displayport 4K Converter is een simplele, maar zeer effectieve adapter. Bovendien is de vormgeving op en top netjes. Eigenlijk precies wat we inmiddels van het Nederlandse merk gewend zijn.

Eminent AB7873 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat hij moet doen
  • Mooi afgewerkte dongle

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram