De Essential Phone van Android bedenker Andy Rubin was dan niet heel geslaagd, de ex-Google techneut werkt toch weer aan een nieuwe smartphone. Een heel smalle smartphone.

Essential Phone was geen success

Met de lancering van de Essential Phone, was Essential de eerste die een camera in een inkeping in het display introduceerde. Een stukje technologie waar Android toen nog niet op berekend was. Inmiddels is het concept mainstream gegaan. Voor Essential was er minder goed nieuws.

Eind mei van 2018, bleek al dat de Essential Phone slecht verkocht. Het toestel wist Europa niet eens te bereiken. Begin dit jaar trok Essential de stekker uit de productie met de belofte zich op iets anders toe te gaan leggen.

Project Gem

Dit bleek Project Gem te zijn. Wederom doet Essential iets unieks met het display. Het kiest voor een ultrasmal toestel. Een toestel met de look & feel van een TV afstandsbediening. Het toestel lijkt voorzien van camera’s en een vingerafdrukscanner.

Of Project Gem wel een doorslaand succes gaat worden, valt nog te bezien. Er is veel te zetten voor de vorm, maar hoe tik je erop? Hoe is het om erop te gamen of zelfs films te kijken? De tijd zal ons leren.

https://twitter.com/Arubin/status/1181688540540764160

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.