Zo optimaliseer jij je draadloze verbinding binnenshuis

Om de draadloze verbinding in je huis te verbeteren moet je het wifi-signaal zien te versterken.  Niets is frustrerender dan slechte wifi. Gelukkig kan dit probleem echter prima en snel opgelost worden. Normaliter heeft draadloos internet een bereik van zo’n 35 meter. Het bereik en de snelheid hangen af van de gebruikte apparatuur en het aantal verdiepingen en of de muren die zich tussen het modem en het ontvangende apparaat zitten. Als je wifi-signaal niet in orde is, dan kan dat door verschillende zaken veroorzaakt worden.

Controleer eerst altijd het wifi modem

Is er een slechte verbinding, controleer dan eerst de wifi modem. Dit kun je doen met een laptop of met je smartphone. Probeer gewoon eens een item van YouTube af te spelen. Je kunt ook een snelheidstest doen. Als vergelijk doe je dit ook met een bekabelde verbinding, die direct op het modem aangesloten is. Is alles wel heel traag? Dan ligt dit aan het modem of de instellingen van het modem. En: soms helpt het ook het modem opnieuw op te starten. Gewoon een kwestie van de stekker van het modem uit het stopcontact halen en een halve minuut wachten. Vervolgens doe je de stekker er weer in en wacht je tot het modem is opgestart en check je opnieuw de verbinding. Wil je een betere verbinding, zoek dan ook altijd de beste plaats voor het modem.

Pas het wifi kanaal aan

Wat ook wel eens wil helpen is het aanpassen van een wifi kanaal. Hoe meer er gebruikt gemaakt wordt van hetzelfde kanaal, hoe slomer de verbinding wordt. Probeer dus eens een ander kanaal. Misschien is zo de overlast van de verbinding van de buurman wel verdwenen. Je kunt ook proberen iets met de frequenties te doen.

De online server omgeving van het modem

Je past de frequentie aan via de online server omgeving van het modem. Vaak staat dit wel op een sticker in de handleiding op het modem.  Log in en pas je instellingen aan door voor de instellingen wireless of Wlan te kiezen. Kies daarna een ander kanaal en sla die op. Soms moet je daarna nog even het modem opnieuw opstarten. Tenslotte kun je nog de antenne richten, vaak meer naar boven, of koop een wifi versterker om overal in huis goede verbinding te creëren.

Overigens kun je ook altijd nog kiezen voor het overstappen naar een andere provider door eens goed gebruik te maken van internet vergelijken.

Deze post is mede mogelijkgemaakt door overstappen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events