Logo GadgetGear.nl
Qualcomm Snapdragon 865
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: WiFi 7 eind dit jaar al volop verkrijgbaar

Wie de overstap naar WiFi 6E overweegt, kan misschien beter nog even wachten tot het eind van dit jaar. Dan zouden er volop WiFi 7 apparaten en adapters in de winkel moeten liggen. WiFi 7 is dé opvolger van WiFi 6.

Net als WiFi 6E, maakt WiFi 7 gebruik van de veel snellere 6GHz band. Daarmee kunnen fabrikanten veel hogere snelheden behalen dan over de drukke 5GHz band. Verbindingen krijgen tot 5.8Gb per seconde snelheid. Om dit mogelijk te maken kan hardware twee 160MHz of één 320MHz band gebruiken. Eventueel kan WiFi 7 hardware de 5GHz en 6GHz band combineren voor een optimaal resultaat in drukke gebieden.

De eerste die groots inzet op WiFi is niemand minder dan Qualcomm. Die zal WiFi 7 waarschijnlijk onderdeel maken van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset die eind van dit jaar op de markt komt. Daarnaast liggen rond die tijd smartphones, tablets en laptops met het Qualcomm FastConnect 7800 modem in de winkel. Dat modem biedt meteen ondersteuning voor Bluetooth 5.3. Daarmee kun je broadcasten naar meerdere Bleutooth apparaten tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.