Ben jij net zo’n filmfan als ik, heb je waarschijnlijk wel ergens een stapel UV codes liggen. Die worden bij veel Blu-Ray schijfjes verpakt en soms ook bij DVD’s. De dienst achter deze codes stopt en dienst die daarvoor in plaats komt, ook…

Einde Ultraviolet

Woensdag is de laatste dag dat je nog gebruik kunt maken van de Ultraviolet website. Daarna sluit de dienst voorgoed haar deuren. Wel geeft de dienst aan dat je de UV codes nog gewoon kunt blijven inwisselen bij de labels waar je deze van hebt gekregen. Hoe dat gaat, hebben we nog niet ervaren.

Einde Flixster

Wanneer je een UV code inwisselt, moest je hier ook al een aanbieder aan koppelen. Dat is een bedrijf dat regelt dat je de film daadwerkelijk kunt streamen. In de VS waren er legio aanbieders. Hier in Nederland kon je eigenlijk alleen gebruik maken van Flixster. Flixster is van Warner Bros. en daar was concurrent Sony Pictures weer niet zo happig op. Hierdoor waren niet alle Sony films in Flixster te zien en moest je voor Sony soms weer inloggen op Sony’s eigen portaal. Maar, Flixster stopt ook later dit jaar. Dit liet de dienst vandaag per mail weten.

Start Google Play

Gelukkig laat Flixster weten, een deal met Google te hebben gesloten. Het plan was dat Flixster gebruikers hun bibliotheek deze maand al konden overzetten naar Google Play. Dat is echter niet gelukt en Flixster laat nog niet weten wanneer dit wel kan. Met de overzetting zou de hele Flixster bibliotheek overgaan naar Google Play en van daaruit beschikbaar zijn voor zowel Android als iOS gebruikers.

Hoe het dan gaat met het inwisselen van UV codes? Daar laat Flixster voor nu nog even niets over weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.