Review: RadRhino van Rad Power Bikes (E-bike)

Rad Power Bikes, die naam hebben jullie al eerder gehoord. Enige tijd geleden mochten we de RadWagon reviewen. Een unieke, stoere E-bike voor dames, waar twee kids achterop konden! Voor de heren is er nu eindelijk ook het antwoord op de vraag naar de tofste heren fiets op E-bike gebied. Dit is de review van de RadRhino van Rad Power Bikes!

Wat een fiets! Wat een response krijg ik overal waar ik rijd. Iedereen kijkt om of op en mensen reageren enthousiast. Dat kan ook bijna niets anders, want deze Rhino is gewoon geweldig. Verkrijgbaar in twee kleuren, waarvan Zwart écht de musthave is.

Rad Power Bikes

Rad Power Bikes the Netherlands BV, komt gewoon uit Utrecht, oorspronkelijk uit Amerika en sinds vorig jaar helemaal hot en aanwezig op alle beurzen in Nederland. Vandaar dat het geen verassing voor ons was dat we Rad Power Bikes tegenkwamen op de Ebike Xperience.  Je kunt ze ook bijna niet missen. De fietsen zijn opvallend qua kleur (oranje, parelwit of zwart gekleurd) en zeer opvallend qua bouw en design.

Unboxing door Broers Fietsreparateurs Amersfoort

De RadWagon die we drie maanden geleden hebben unboxed, was pittig. Wij zijn geen fietsenmakers mensen. Waarom zou je zelf je fiets in elkaar zetten en het risico lopen dat er iets niet juist of vast zit? Natuurlijk is er een handleiding ergens op internet te vinden, maar ik heb een gouden tip voor je. Wij zochten namelijk een fietsenwinkel op die ervaren was in het monteren van Rad Power Bikes. Deze fietsenmakers vonden we in Amersfoort. Wat heb ik gedaan? Ik heb mijn reviewmodel van de RadRhino op laten sturen naar Broers Broers Fietsreparateurs Amersfoort. Zij hebben de fiets binnen twee uur gemonteerd, gecheckt en zo kan je direct veilig de weg op.

Broers Fietsreparateurs

In de voormalige Prodent-fabriek ‘De Nieuwe Stad’ in het altijd prachtige Amersfoort staat fietsenmaker Tamor Hartogs ambachtelijk fietsen te maken. Samen met zijn compagnon Yannick van Liefland richtte hij deze prachtige fietszaak op. Broers Fietsreparateurs is een plek waar mensen nog steeds hun eigen fiets compleet zelf kunnen samenstellen. Een eigen bedrukking, persoonlijke logo’s en prachtige accessoires zijn hier niet ongewoon. Breng je Rad Power Bikes fiets als bouwpakket, voor onderhoud of een veiligeidscheck. Voor de RadRhino kwam Broers bijvoorbeeld met de tip om het voorlicht niet aan het bijgeleverde mandje te monteren, zoals voorgeschreven, maar er nét onder. Dit omdat het mandje niet meedraaide met de stuurrichting en je zo lichtinval mist wanneer je een bocht omgaat. Meer tips en advies? Loop even langs bij Broers. Lukt het je niet om langs te komen? Maak dan gebruik van hun gratis Haal- en Brengservice via de website.

RadRhino

Wat een fiets! Matzwart, dikke banden, stoer design en wat een power! Ieder onderdeel van de 2019 RadRhino werd specifiek uitgekozen door het team van Rad Power Bikes dat bestaat uit ervaren e-bike-enthousiastelingen die weten wat de gebruikers van e-bikes verwachten én hoe ze hun fiets in de praktijk willen gebruiken. Het eindresultaat is een combinatie van hun favoriete kenmerken voor e-biken op de weg en over onverhard terrein. Deze all terain en all weather E-bike is alles wat je had durven hopen van deze volledig uitgeruste fatbike.

750 W Naafmotor

De Bafang Naafmotor biedt je een koppel van 80 Nm om gemakkelijk een topsnelheid van 25 km/u te bereiken. De RadRhino is in Nederland begrentst tot 25 k/m per uur. Je voelt aan alles dat deze Rhino harder wil en kan. Overwin heuvels en baan je een weg door los terrein als nooit tevoren. Pak mountainbike paden, rijdt over het strand of scheur over de weg. Hij kan het allemaal aan.

Verende Voorvork

Een enrome verbetering in vergelijking met de RadWagon is de specifieke Rad Power Bikes RST verende vork heeft een veerweg van 80 mm, preload-instelling en lockout. In combinatie met de dikke banden zorgt dit voor een soepele rijervaring.

Twistgrip Gashendel

Hoe vet is dat! Deze E-bike heeft een gashendel. Wil je sneller weg bij een stoplicht? Ben je moe van het trappen? Beschik wanneer je maar wilt over 750 W aan vermogen met de twistgrip gashendel. De ingebouwde aan/uit-knop voorkomt onbedoeld optrekken en stelt je in staat om alleen de gashendel te gebruiken wanneer je dat wilt.

4″ Fat-Banden Met Kenda K-Shield Anti-Leklaag

Dit zijn wel de meest opvallende onderdelen van de RadRhino! De banden! Gemaakt van een laag aramide en keramische deeltjes in de band onder het loopvlak, is de Kenda K-Shield laag een verdedigingslinie ontworpen om extra bescherming te bieden tegen lekke banden door doornen, glas en andere scherpe materialen. De reflecterende strip zorgt voor een betere zichtbaarheid tijdens nachtelijke ritten.

180 mm mechanische schijfremmen

Voor en achter 180 mm Tektro Aries mechanische schijfremmen zorgen voor een sterke remkracht, zelfs op onverhard terrein.

Freewheel met 7 versnellingen, 11-34 tanden

De 7-speed, 11-34T freewheel biedt je een breder overbrenging, waardoor je in de laagste versnelling kunt schakelen voor die steile beklimmingen of in de hoogste versnelling kunt schakelen en toch ontspannen kunt trappen.

fietscategorie L1e-A (Snorfietsplaatje nodig)

De RadRhino heeft vanwege zijn 750 W motor en de gashendel een bromfietscertificaat of rijbewijs nodig. Je krijgt een snorfietskentekenplaat en hij moet verzekerd worden. Dat lijkt lastig, maar het is een enorm voordeel. Je fiets heeft een kentekenplaat en wordt minder snel gestolen als een gewone E-bike. Daarnaast sluit je of je wil of niet, een verzekering af tegen schade die je andere kan toebrengen én pak dan meteen diefstal mee in je verzekering.

Specs

 • Rad Power Bikes door Kenda Juggernaut 26″ x 4″ banden met K-Shield anti-leklaag
 • Krachtige 750 W Bafang Naafmotor
 • 48 V 14 Ah (672 Wh) Samsung lithium-ion-accu, geschikt voor 800 laadcycli
 • Totaal draagvermogen: 125 kg
 • Topsnelheid 25 km/u
 • Actieradius 40-72+ km
 • ‘Half twist’ gashendel en intelligente trapondersteuning met 5 niveaus
 • Volledig lcd-scherm inclusief snelheidsmeter, wattmeter en afstandsmeter
 • Ingebouwde koplamp
 • Verende voorvork met rebound-instelling en lockout, 80 mm veerweg
 • 7-speed Shimano Acera aandrijving
 • 180 mm Tektro mechanische schijfremmen
 • Gewicht van de fiets: 32.75 kg

Conclusie

De RadRhino van Rad Power Bikes is de tofste fiets van het moment. Hij voelt als een mix tussen een motor en een mountainbike. Je hoort de dikke banden het contact maken met het wegdek, maar ervaart geen hinder door het grote wegopppervlak. Kies welke ondersteuning je wilt; bijna geen tot een lichte inspanning. Of gebruik je gashendel om helemaal zorgeloos te rijden. De batterij geeft je 40-60 kilometers. Afhankelijk van een wind tegen en de ondersteuning die je kiest. Het design, de kleur en de hele fiets is zo uniek dat het weer heerlijk is om te fietsen! De prijs: 1699,- euro! Mensen dat is een koopje!

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Prachtig stoer design
 • 40-60 km actieradius
 • Sterk 750 w
 • Gashendel
 • Al terrein banden

THE BAD

 • Geen

8 reacties

 1. Ik wilde ook het lampje net onder het rack monteren om dezelfde reden. Heb dus de beugel verbogen zodat hij netjes onder het rack past. Maar niet erbij nagedacht dat de voorvork schokdempers heeft en dus komt het rack toch tegen de het lampje….

 2. Zooooo blij met mijn radrhino bike…ik heb hem 2 maanden en inmiddels 700 km op de teller!
  Krijg er veel positieve reacties op ,trots op mijn stoere en fijne fiets !
  Ik heb er geen rekje op vind dat zonde van het stoere uiterlijk, gewoon een rugtas kopen

 3. Ik heb deze fiets nu 2,5 jaar en 7000 km mee gereden op de weg en in het bos. Heerlijke fiets, maar uiteraard wel enig onderhoud en vervanging van onderdelen nodig gehad. Door een valpartij moest ik mijn koplamp vervangen en heb de premium koplamp gekocht. Goed zichtbaar van opzij en goed licht op de weg. De banden waren bij 6000 km versleten en ik heb er banden met een ronder loopvlak ondergezet. Dat rijd zeker op de weg stiller en prettiger. Nu heb ik de standaard afgebroken en wacht al ruim drie weken op de levering, de levertijden voor niet standaard onderdelen is wel een probleem. Verder altijd netjes en vriendelijk geholpen en is de service goed geweest.

 4. Where can I repair my bike in city of gent in Belgium, if I have a problem, that is difficult to fix.

 5. Die broersfietsenreparateuers die repareren helemaal geen radpowerbikes want mijn radrhino 6 geeft error 30 aan. Dat verhaal hierboven klopt dus niet.

 6. Vandaag fiets gekocht in Utrecht. Geweldig geholpen daar, zeer veel kennis aanwezig in die winkel. Uiterst vriendelijk personeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.