Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Review Neonode Airbar: tover je scherm om in een touchscreen met 4.5 sterren.

The Good
  • klik klak klaar
  • geen voeding nodig
  • veel schermen
  • prima bevestiging
The Bad
  • geen zwarte magneetjes
  • vingerafdrukken op scherm ;)


Met tablets en smartphones is het aanraakscherm gemeengoed geworden. De Apple iPhone heeft dit in gang gezet. Maar veel beeldschermen en laptops kunnen niet met aanraking bediend worden. GEwoon omdat het niet altijd handig is en zeker om kosten te besparen. Neonode maakt het met Airbar mogelijk om veel schermen om te toveren in een aanraakscherm.

Je kent t vast wel; je hebt net op een touchscreen zitten werken en je raakt een ander scherm en er gebeurt niets. Oh ja, vergeten… dat was een ‘ouderwets scherm’. Als reviewer van veel hardware overkomt het mij wel een paar keer per jaar. Dik een jaar geleden vonden we Airbar op de CES beurs in Las Vegas. Onlangs ontvingen we een exemplaar voor de Acer Swift 14″die we getest hebben. Airbar kan Windows10 schermen van 13.3”, 14” of 15.6” aanraakgevoelig maken. Voor Mac wordt helaas enkel de Macbook Air 13.3″ ondersteund.

Bevestigen

Airbar is een strip die je onder aan het scherm bevestigt. Kleine magneetjes plak je op het scherm. Deze dienen om gemakkelijk de strip op en van het scherm te klikken. Eenmaal bevestigd oogt het ronduit fraai en stoort het niet. De USB stekker steek je in één van de USB poorten en eigenlijk ben je klaar. Onder Windows10 hoef je niets te installeren. Het is klikken en aanraken maar. Let wel bij de bevestiging van de magneten op een juiste positie. De markeringen op de Airbar geven exact aan binnen welke breedte de aanraking ook echt gemeten kan worden. De handleiding is erg duidelijk en binnen een paar minuten heb je alles uitgepakt en werkend.

Vingerafdrukken

De Airbar meet met onzichtbaar licht waar een voorwerp het scherm aanraakt. Dat een vinger zijn, maar ook een penseel, potlood of handschoen. De bediening is met vingers ronduit perfect. De juiste plaatsing is wel van groot belang. Heb je de bar iets te veel naar links geplakt, dan zal je lastig scrollen met de scrollbar aan de uiterst rechter zijde. Oppassen dus. Voor je het weet is het gebruik van het aanraken van het scherm wat eerst niet aanrakinggevoelig was, een tweede natuur geworden. De vingerafdrukken op t scherm bewijzen het…

Airbar is zonder twijfel een prima product wat een functie toevoegt aan bestaande apparatuur die erg handig kan zijn. Het enige nadeel is dat de zilveren magneetjes op mijn zwarte schermrand, erg opvallen. Gelukkig hebben we de Edding stiften nog. Airbar had ook kleine zwarte magneetjes kunnen meeleveren. Zeker als je ziet hoeveel moeite er is gedaan om een hoogwaardig ontworpen en gefabriceerd product te maken. En als MacBook Pro gebruiker hoop ik dat mijn 2015 model ook nog ooit een Airbar krijgt.

Conclusie

Airbar is een topproduct qua werking en afwerking. Mis je het aanraken van het scherm in het dagelijks gebruik of voor speciale situaties, dan is deze toverstrip een aanrader. Check wel even op hun site of jouw scherm een passende Airbar heeft.

Airbar is online te koop vanaf 49 Euro

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.