Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de AOC i2272Pwhut met 4 sterren.

The Good
  • Ingebouwde 720p HD webcam
  • Brede kijkhoek
  • Speakers zijn mooi zuiver
  • Ingebouwde microfoon
The Bad
  • Voor thuisgebruik komt er een uitvoering met Android
  • De rand is behoorlijk breed


Met de AOC i2272Pwhut komt AOC met een volwaardig touchscreen voor de PC. Met de introductie van een flexibele standaard aan de achterkant is de monitor vrijwel plat te leggen waardoor hij ook als enorme tablet gebruikt kan worden.

Unboxing

De uitrusting van de i2272Pwhut is heel goed geregeld door AOC. De doos bevat een nestroom adapter met modulaire stekker, een 3,5mm audiokabel, een VGA kabel, een HDMI kabel, een USB 3.0 kabel en een driver CD. Je kunt dus meteen aan de slag.

AOC i2272Pwhut Unboxing

Design

Wanneer je naar de monitor kijkt, zie je een dubbele zwarte omlijsting. Hoewel de trend is om een steeds dunnere lijst om monitoren en TV’s te plaatsen, is dit stukje noodzakelijk kwaad (zie techniek) alles behalve lelijk te noemen. Door gebruik van mooie plastics heeft AOC het geheel netjes afgewerkt.

AOC i2272Pwhut Hoog

Als voet heeft AOC een beugel aan de achterkant geplaatst die is voorzien van een stevige veer. Hierdoor is de monitor niet alleen met een kleine hoek rechtop te plaatsen, maar kan hij ook neergelegd worden voor iedereen die een tablet-achtige ervaring wenst.

AOC i2272Pwhut Laag

Techniek

De i2272Pwhut is een Full HD IPS monitor. Je krijgt dus een resolutie van 1920×1080. HD films zijn dus haarscherp al zullen grafici wellicht een iets hogere resolutie waarderen. De touchondersteuning is op basis van infrarood licht. Dit is een wat oudere techniek, maar maakt het mogelijk om schermen op dit formaat toch betaalbaar te houden.

AOC heeft voor de i2272Pwhut voor een WLED (witte LED) display van 21,5 inch gekozen. De maximale lichtopbrengst is 250 cd/m2 met een dynamisch contrast van 50.000.000:1. De responsetijd bedraagt 5ms. Het display heeft een glanzende afwerking meegekregen, zoals gebruikelijk bij touchscreens in bijvoorbeeld tablets en laptops.

Als ik kijk naar de precisie, heb ik over het touchscreen niets te klagen. Meerdere vingers worden zonder problemen herkend en de aanrakingen worden vrij nauwkeurig herkend. Daarnaast bevat het display ook een mooie, brede kijkhoek.

Aansluitingen

De monitor bevat een VGA aansluiting in combinatie met een 3.5mm audio-ingang. Daarnaast zijn er twee HDMI poorten met MHL ondersteuning. De HDMI poorten schakelen zelf tussen de actieve bronnen, maar dit kan ook handmatig via het menu.

AOC i2272Pwhut Aansluitingen

USB hub

Om het touch signaal te verwerken, moet de monitor aangesloten worden via USB. Omdat USB poorten altijd schaars zijn, heeft AOC meteen een volwaardige USB 3.0 hub ingebouwd. De monitor heeft aan de onderkant twee USB 2.0 poorten beschikbaar. Aan de zijkant zitten er nog eens twee. Handig!

AOC i2272Pwhut USB 3.0

Geluid

De monitor is voorzien van 2x 2Watt speakers voor stereogeluid. Het geluid uit de monitor is mooi zuiver. Zeker wanneer je video’s met veel spraak bekijkt, is het fijn dat de stemmen goed verstaanbaar zijn.

Webcam

Tenslotte heeft de i2272Pwhut een 720p HD webcam meegekregen. Deze beschikt ook over een microfoon.

Conclusie

Ik zou bijna willen zeggen dat de i2272Pwhut de fijnste touch monitor is die in mijn handen heb gehad, maar helaas. AOC heeft zelf namelijk een uitvoering aangekondigd waar Android ingebouwd zit en die modellen kosten honderd euro meer, maar zijn functioneel wel een enorme toevoeging. Zoek je een dergelijke monitor voor thuisgebruik, zou ik dus even door sparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.