ASUS Kondigt de TAICHI31 Ultrabook aan

ASUS toonde op haar Launch Event ook de TAICHI31 Ultrabook. Op het eerste gezicht lijkt hij op een slanke Ultrabook met een Glossy cover, maar wie verder kijkt zal zien wat ASUS voor wapen in de strijd heeft gegooid…

Het betreft namelijk een Ultrabook met een twee-schermen ontwerp. Het binnenste scherm is daarbij een standaard Full HD model met een matte afwerking. Het buitenste scherm is een Full HD Multi-touch paneel dat naadloos in de cover is verwerkt. Door de laptop dicht te klappen wordt het een volwaardige Windows 8 tablet die ook met de bijgeleverde stylus bediend kan worden. De twee scherm zijn beide voorzien van een 13,3-inch IPS paneel en hebben daardoor een brede kijkhoek. Deze techniek zorgt ook voor een betere kleurweergave ten opzichte van conventionele TN panelen. De gebruiker kan zelf beslissen wat hij of zij toont op beide schermen. Zo kun je ze dupliceren, maar ook onafhankelijk van elkaar aansturen. Het is opmerkelijk dat ASUS de cover zo dun heeft weten te houden, ondanks de toevoeging van een tweede scherm.

TAICHI31 Dualview 02TAICHI31 Dualview 01

Ook op het gebied van hardware is deze Ultrabook rijkelijk voorzien. De TAICHI kent namelijk een toetsenbord met achtergrondverlichting en een groot Multi-touch Touchpad. De laptop wordt daarbij aangestuurd door een krachtige Intel  Core i7- of i5-processor met 4GB geheugen, een Intel HD 4000 grafische chip en een snelle 256GB Solid State Drive. Ook is er gedacht aan een Dual-band Wi-Fi kaart met Intel WiDi en Bluetooth 4.0 ondersteuning aangevuld met twee USB 3.0-poorten.

Tot slot heeft ASUS haar SonicMaster-technologie toegepast die samen met Bang & Olufsen ICEpower is ontwikkeld om de Ultrabook te voorzien van een bovengemiddelde geluidskwaliteit. De TAICHI beschikt tevens over een 5-megapixel autofocus-camera met 1080p Full HD video-opname en heeft een tweede 720p HD videocamera, een geluiddempende array-microfoon en zal volgens ASUS een accuduur van 5 uur moeten hebben (gemeten met Wi-Fi surfen op het web).

TAICHI31 Coverview Half

De ASUS TAICHI31 zal op elk moment bij geautoriseerde ASUS-resellers beschikbaar moeten zijn en kost dan € 1499,- voor het Core i5 model en €1699,- voor het Core i7 model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events