Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Mr. Handsfree Wireless Charger 10W QWC-100 met 4 sterren.

The Good
  • Looks
  • Grip
  • FOD-functie
  • Brede compatibiliteit
The Bad
  • Geen fastcharge


Mr. Handsfree is een bekende speler in de Europese markt. Wat ooit begon met het aanbieden van handsfree oplossingen is uitgegroeid tot een scala aan slimme mobiele oplossingen. GadgetGear ging aan de slag met de Wireless Charger.

Draadloos laden, wat een luxe leek is nu zo goed als normaal. Heb jij een draadloze lader? Nee? Nou lees eens verder want voor nog geen 40.- euro heb je een briljante oplossing.

De vraag naar het draadloos laden komt vanuit het gemakzucht. Of misschien iets ergernis. Vind jij het irritant om ’s nachts in het donker je telefoon in de lader te pluggen? Ik wel. Wat nu als je gewoon een oplaadstation naast je bed, op het nachtkastje, hebt liggen waar je alleen maar je telefoon op hoeft te leggen? De wireless charger doet de rest. Maar hoe werkt eigenlijk een wireless charger?

Hoe werkt de Wireless Charger van Mr. Handsfree

Draadloos opladen werkt eigenlijk niet helemaal draadloos. Je hebt immers een draadje nodig van je oplaadstation naar het stroomnet. De rest is wel draadloos. Dit werkt met twee ingebouwde spoelen. Eén spoel is gemonteerd in de mobiele telefoon en de andere in de oplader. Als de smartphone op de oplader wordt gelegd, ontstaat er een elektromagnetisch veld. Hierdoor wordt het stroomcircuit gesloten en dat zorgt voor het opladen van uw telefoon.

De QWC 100

Met de Wireless Charger QWC 100 van Mr. Handsfree kan je alle toestellen opladen tot 10W. Het laadstation gaat verder dan direct contact, want je telefoon incl. hoesjes tot 5 mm dik zijn geen probleem. Waar sommige laders moeite hebben met verschillende telefoons heeft de QWC een brede compatibiliteit voor alle Qi-standaard & optionele QI-apparaten. Daarnaast biedt de Mr. Handsfree bescherming tegen overspanning, overstroom en kortsluiting (FOD-functie).

Specs

  • Standaard Qi1.2.4
  • Ingangsspanning: 5V / 2A of 9V / 2A
  • Uitgangsspanning: 5V / 1A (5W), 9V / 0.84A (7.5W) of 9V / 1.1A (10W) MAX

Conclusie

De Wireless Charger QWC 100 van Mr. Handsfree is een mooie lader. De zachte bovenzijde van het laadstation zorgt dat je telefoon niet beschadigt wordt en de onderkant heeft wat extra grip dankzij wat handige rubberen pootjes. Het laden begint binnen een seconde en zorgt ervoor dat na een nachtrust je telefoon weer helemaal vol is. Hij is geen fastcharger, je zal dus niet binnen drie uur je telefoon vol hebben, maar gebruik deze lader vooral voorop je nachtkastje, dan heb je een top apparaat voor nog geen 40,- euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.