Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Huawei Wireless Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Met Huawei USB-C kabel
  • Laadt lekker snel
  • Veel grip op smartphones

THE BAD

  • Geen netstroom lader meegeleverd

Huawei kondigde met haar Huawei Mate20 Pro smartphone al aan dat het toestel niet alleen draadloos te laden was, maar dat het ook nog eens super snel zou gaan. In de pre-order kreeg je de draadloze lader er al bij en wij hebben hem nu van dichtbij bekeken.

Unboxing

De doos van de Huawei Wireless Charger vertelt ons iets heel belangrijks. Je moet zelf voor een 40 Watt Huawei SuperCharge voeding/lader met USB kabel zorgen. En dat is een beetje raar. Want wanneer je deze Huawei Wireless Charger uitpakt, zit er wel degelijk een USB-C kabel bij. Maar de lader moet je wel eer zelf regelen. Natuurlijk zat die al in het doosje van jouw Huawei Mate20 Pro… maar ik geef toe dat het netter was geweest als deze draadloze lader met een USB lader zou komen.

Design

Qua design is de Huawei Wireless Charger een erg mooi apparaatje geworden. De plastic witte schijf is aan de bovenkant met een witte siliconen toplaag afgewerkt. Zo is de kans klein dat jouw smartphone er af glijdt. Zeker wanneer je een stroeve cover gebruikt.

Hoewel het witte siliconen rubber een fantastische aanwinst is om de lader anti-slip te maken, heeft het ook een nadeel. Stof en haartjes blijven er gemakkelijk op liggen en zijn wat lastig snel weg te vegen. Op een bureau van een kantoor blijft er en dus langer schoon uitzien dan naast jouw kussen op de slaapkamer.

Verder valt het op dat Huawei echt haar best heeft gedaan haar Huawei Wireless Charger zo plat mogelijk te houden. En ook qua verlichting zien we geen fratsen. Een kleine status LED aan de voorkant is alles. Mooi en netjes dus.

Gebruik

Nu klinkt het misschien alsof deze lader alleen werkt met een 40W SuperCharge lader van Huawei. Geen zorgen. De Huawei Wireless Charger is qI compliant en kan dus ook met zwakkere adapters werken. Je loopt dan alleen het risico dat hij minder snel zal laden. Sterker nog, de specificatie is dat het apparaat maximaal 2 ampère zal vragen. Dus het gros van de reguliere snelladers is echt al prima. Dan kun je de SuperCharge lader lekker in jouw tas laten zitten voor wanneer je onderweg moet bijladen.

Overigens is draadloos laden met de Huawei Mate20 Pro echt een verademing. Voor de nachtelijke ladingen leg ik het apparaat al maanden op een qI lader. Al is die wat zwakker, ik slaap lang genoeg. Het voeg gewoon enorm veel comfort toe. Ik gebruik ook de originele flipcover van Huawei en ook daar laadt hij prima mee.

Het enige waar je even rekening mee moet houden, is waar je het toestel op de lader legt. De lader moet echt in het midden van het toestel. Dit heeft alles met de laadspoel in de lader te maken. Deze is wel sterk, maar heeft een relatief beperkte focus.

Conclusie: Huawei Wireless Charger

Aan een draadloze lader kun je in theorie niet veel verklooien. En dat zien we ook terug bij de Huawei Wireless Charger. Met de originele lader laadt de Huawei Mate20 Pro echt razendsnel op in vergelijking tot mijn oude draadloze lader. Een mooie ontwikkeling waarvan ik stiekem verwacht dat Huawei nog veel innovatie gaat toevoegen de komende jaren. Het enige dat we misten was een netstroom voeding/lader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.