MrHandsfree PPC-10000 smart power charger

Je heb powerbanks en dan heb je ook slimme powerbanks. De laatste is er zo’n een van! Maximaal 3 ampère over alle drie de USB ingangen en met een capaciteit van  10.000 mAh. Daar kun je dus diverse telefoons en tablets zeker mee opladen.

Design

Ze komen in twee varianten, een witte en een zwarte carbon uitvoering. Als je goed kijkt zie je kleine vierkanten patronen. Rondom de power bank zien we een effen band die boven- en onderkant bij elkaar houden en is ook gemaakt van wat sterker materiaal om wat beter met klappen om te kunnen gaan. Op de voorkant zien in het grijs de letters MHF staan, dit staat natuurlijk voor Mr Handsfree. Op de band rondom zien we aan de ene kant de drie aansluitingen en aan de andere kant de specificaties. De  USB type A met het maximale vermogen van 2,4 ampère is rood gemaakt zodat je precies weet welke het is. In het midden zien we de type C aansluiting, rechts is de andere USB type A aansluiting. Aan de weerskanten zien we de aansluiting om de power bank op te laden en aan de andere kant een knop met vier witte LED’s, dit natuurlijk om aan te geven hoe vol hij nog zit. De afmetingen zijn met 135 x 71 x 15 mm ongeveer gelijk aan een gemiddelde smartphone. Ook niet te dik, je kunt dus beiden wel in je broekzak hebben.

Specs

Hier onderscheiden de power banks zich het meest. Opladen kunnen ze allemaal wel, maar hoe snel en met welke technologie? Deze Mr Handsdree PPC-10000 heeft 3 verschillende opties. Twee “gewone” USB types A aansluitingen en één nieuwere USB aansluiting genaamd type C. Alle drie hebben ze een ander maximale oplaadvermorgen. De laagste type A aansluiting bevat al Quick Charge met een vermogen van 2,1 ampère , de andere type A heeft een Smart USB met Quick Charge met een maximum van 2,4 ampère. Je telefoon moet wel Quick Charge (Qualcomm) ondersteunen, al doet het gros van de telefoons dit zeker. De type C heeft een maximum van maar liefst 3 ampère. Maar let op!! Dit betekent niet dat wanneer je alle drie de poorten gebruikt ze ieder hun maximale vermogen kunnen bereiken. De power bank kan maar maximaal 3 ampère leveren, heb je meerdere devices erop aangesloten dan zal dit dus verdeelt moeten worden.

Wel zit er softwarematig een verdeelsleutel in, het checkt namelijk naar de huidige accuspanning en geeft prio aan de laagste. Dat is weer zo’n mooi handigheidje! Kortom deze power bank zit vol slimme technologie met meerdere opties. De power bank weegt 200 gram dus houdt daar wel rekening mee. Al is hij daarmee nog altijd wel flink lichter dan zijn andere 10.000 mAh concurrenten!

In de verpakking zit ook nog een korte kabel bij die gaat van USB type C naar je standaard type A. Veel liever had ik gezien dat dit aan beide kanten USB type C was geweest. Deze dubbele Type C kabels krijg je nergens echt bij en moet je dus bewust kopen wil je gebruik maken van deze aansluiting op de power bank. Nu kun je hoogstens met de bijgeleverde kabel de nieuwste telefoons/tablets met de smart Quick Charge aansluiting opladen. Dat is dus wel jammer aangezien je nu een aansluiting niet snel kunt gebruiken en je er een kabel bijkrijgt die je waarschijnlijk al wel hebt. Leuk detail, de kabel komt wel in de kleur van je power bank!

Conclusie

Deze powerbank komt met de nodige leuke en handige snufjes zoals de Quick Charge functie, het prio geven aan de lagere accuspanning, met maximaal 3 ampère is dit een hele vlotte jongen! Het design is zeker degelijk te noemen en voelt redelijk stevig aan. De LED’s laten mooi zien wat de status is van je power bank. De kabel die je er bijkrijgt is leuk, maar ze hadden een schot in de roos geschoten met een kabel die aan beide uiteinden type C heeft. Daarbij blijft de power bank goed koel tijdens het opladen. Het product is nog niet te koop maar komt wel binnenkort, dus houd je ogen open!

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Quickcharge
  • maximaal 3 ampère 
  • software die kijkt welk device het laagst is en die voorrang geeft

THE BAD

  • kabel geen USB type C aan beide kanten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.